Palandöken Belediyesi'nin logosunu belirlemek için açılan yarışmaya 512 eser katıldı. Atatürk, Mimar Sinan, Marmara, Ağrı İbrahim Çeçen üniversitelerinden bilim adamlarının katıldığı yarışmada İstanbul Kağıthane Kaymakamı Ahmet Akın Varıcıer birinci, Ali Zeyrek ikinci, Fethi Yetiş de üçüncü oldu.

Palandöken Belediye Başkanı AK Parti'li Orhan Bulutlar, jürinin eserlerin kime ait olduğunu bilmeden derecelendirme yaptığını bildirdi. Birinciliği kazanan logonun belediye meclisinin onayından geçtiğini ifade eden Orhan Bulutlar, 5 bin liralık ödülü Kaymakam Varıcıer'e verdi.

Kaymakam Ahmet Akın Varıcıer, Palandöken Belediyesi'nin kurumsal kimliğine katkı sağlamaktan mutlu olduğunu söyledi. Herkesin bir sanat dalıyla ilgilenmesi gerektiğine işaret eden Varıcıer, lise çağından beri grafik tasarımıyla ilgilendiğini belirtti. Varıcıer, şöyle konuştu:

"Logo göreceli bir kavramdır. Hangi pencereden baktığınıza bağlı. Sonuçta Erzurum'da geleceği parlak, vizyonu açık bir belediyenin öngördüğü bir logo olmuştur. Türkiye, Erzurum ve Palandöken gelişecektir. Logonun rengi mavidir. Mikroskop altında görüntülenmiş bir kar tanesi figürü var. Aynı figürün devamı şeklinde kayakla atlama platformu görülüyor. Belediyelerin görevi halka hizmettir. İnsan figürleri var bu insanın yücelişini gösterir. Birkaç birbirine kenetlenmiş insan figürü var ortada yıldızı, bir bütünlüğü andıran birleşme var. Aşağıdan yukarı bir yükseliş var. Palandöken'in ismiyle özdeşleşmiş. Palandöken deyince Türkiye'de herkesin aklına kayak, kar geliyor. O bakımdan o işleve dikkat çekmek istedik. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi logosu da bana aittir. Onda zorlanmıştım. Hem Rize'yi anlatacaksınız hem de üniversiteyi. Kolay birşey değil Rize'de neyi anlatacaksınız? Yeşilini mi, mavisini mi, hamsiyi mi, çayı mı, hareketli insanını mı? Burada çıraklıktan kalfalığa geçtik sayılır."



KB(KS/SS)