Olay, saat 16.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Çınarcık Sokak'taki Midas Cafe adlı işyerinde meydana geldi. Uzun süredir psikolojik tedavi gören ve bir hatadır ilaçlarını kullanmadığı öğrenilen M.F.İ. gittiği kafeteryada elini ceketinin altından beline doğru götürüp "Silahım var. Azda az, çokta çok" dedi. Kafeterya çalışanları ve müşteriler telaşla dışarı kaçarak durumu polise ve 112 sağlık ekibine bildirdi.

Kafeteryaya gelen polisler M.F.İ.'yi dışarı çıkmaya ikna edemedi. M.F.İ, elini beline götürüp polislere de silahının olduğunu, gelmeleri halinde kendine zarar vereceğini söyleyince olay yerine Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi ekipleri çağırıldı. Çelik yelek giyip başlarına miğfer ve gaz maskesi takan özel harekat polisleri kafeterya etrafında güvenlik önlemleri aldı.

Polis ekipleri, bir saati aşan sürede M.F.İ.'yi sabırla ikna etme çalışmasını sürdürdü. M.F.İ., çabalar sonucunda üzerindeki ceketini çıkartıp, tabancasının olmadığını söyleyerek kafeteryadan çıktı. Psikolojik tedaviye ara verdiği öğrenilen M.F.İ., ambulansla Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

EK(EK/SSA)