Narlıdere’de kuyumcu dükkanı açan V.G., iddiaya göre, çevresindeki insanlardan yüksek getiri vaadinde bulunarak altın topladı. Bir süre sonra iş yerini kapatarak kayıplara karışan V.G., mağdur kadınların İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay’dan yardım istemeleri üzerine başlatılan çalışmayla yakalandı. Benzer yöntemle 26 kişinin toplam 600 bin liralık altınını aldığı ileri sürülen ve polis tarafından yakalanan V.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Dolandırdığı öne sürülen altınlara ise ulaşılamadı.

KADINLAR GÜNÜ'NDE EYLEM

Kuyumcu V.G.’nin mağdur ettiği kadınlardan bazıları, Kadınlar Günü’nde seslerini duyurmak için protestoda bulundu. V.G. tarafından kapatılan ancak başka bir kuyumcu tarafından işletilen dükkan önünde protestoda bulunan kadınlar, dolandırıcının serbest bırakılıp zararlarının karşılanmamasına tepki gösterdi.

"ADALET İSTİYORUZ"

Kadınlardan Mecbure Kaplan, “Elimizde ne var ne yoksa kuyumcuya verdik. Ancak bizi dolandırdı. Daha sonra da serbest bırakıldı. Bu ne biçim iş? Şu an geçinemiyor, borçlarımızı ödeyemiyoruz. Ailece aç kaldık. Zararımız karşılansın. Adalet istiyoruz” diye konuştu.

Kadınlar, bir süre sonra eylemlerine son verdi.