Kocasinan İlçesi Ziyagökalp Mahallesi Ziyagökalp Parkı'nda bir araya gelen Emek ve Gül Dergisi okuru kadınlar, davayla ilgili gelişmelere tepki gösterdi. Kadınlar adına açıklama yapan Adile Çiçek, Fethiye'deki davada konu olayda, 2007 yılında bir kadının 8 kişinin tecavüzüne uğradığını belirtti.

TECAVÜZCÜLER 'EŞRAF'TAN

Kadının yaşadığı şok nedeniyle önce tecavüzü hatırlamadığını, daha sonra tecavüzcülerden birinin telefon etmesiyle başına gelenleri hatırlayıp yasal yollara başvurduğunu anlatan Çiçek şunları söyledi:

"Ancak her aşamada engelle karşılaştı. Tecavüzcüler, ilçenin 'Tanınan eşraf' diye nitelendirilen kesiminden oduğu için, soruşturmadan delillerin toplanmasına kadar her aşamada 'özensizlik' kendini gösterdi ve savcılık takipsizlik kararı verdi. Kararı Adalet Bakanlığı bozdu. Bunun üzerine dava yeniden açıldı."

'TÜM DELİLLER SANIKLARIN ALEYHİNE' 

Davada tecavüzü belgeleyen adli tıp raporu, psikolojik durum raporu, sanıkların olay yerinde olduğunu belirleyen telefon teknik takipleri, tanıklar ve başka pek çok delil olmasına karşın, savcının delil yetersizliğinden sanıkların beratını istediğini öne süren Adile Çiçek, "'Bu dava burada bitmez, tecavüzcüler beraat ettirilemez' demek için kadınlar olarak sesimizi yükseltiyoruz. Tecavüzcülerin cezalandırılmasını istiyoruz" dedi.

'TÜRKİYE’DE 4 SAATTE BİR KADIN TECAVÜZE UĞRUYOR'

Bu davanın, tek bir kadının uğradığı münferit bir saldırıdan ibaret olmadığını, yüzyıllardır kadının uğradığı şiddet, cinayet, taciz ve tecavüzün bir parçası olduğunu vurgulayan Adile Çiçek açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de 4 saatte bir kadın tecavüze uğruyor. Bunlar basına yansımıyor, ya da çok nadir yansıyor. Tecavüzcüler hakkında dava zor açılıyor. Çoğu zaman da tecavüzcüler hak ettikleri cezayı almıyorlar, aklanıyorlar. Bu nedenle Fethiye Davası, aynı zamanda yüzyıllardır kadına yönelik süren tacizin, tecavüzün de davasıdır. Karar duruşmasından ne sonuç çıkarsa çıksın, biz ikna olmadan bu dava bitmeyecek."

Kadınların 'Erkek adaleti değil, gerçek adalet istiyoruz', 'Bağır herkes duysun, erkek şiddeti son bulsun' diye slogan attığı ve tencere tava çalarak, tecavüzü kınadığı eylemde kadınların güçlerini birleştirmesi, tecavüze 'dur' demesi istendi. 'Sesimiz öyle bir gür çıksın ki hem tecavüzcülerin korkudan yüreği ezilsin, hem de yargı kadınların yüzyıllardır maruz kaldığı taciz ve tecavüzü yok saymasın" denildi.

Kadınlar eylemin ardından sessizce dağıldı.

DÖ,VD(OE/COŞ)