'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu' üyesi yaklaşık 20 kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı önünde 'Nevin'i serbest bırakın, tecavüzcülere ağır ceza verin' yazılı  pankart açarak eylem yaptı. 'Kadınlar için adalet', 'Tecavüzcüyü değil kadını koruyun' diye sloganlar atan grup adına açıklama yapan Platform Sözcüsü Berna Görgülü, Nevin Yıldırım'ın Isparta'nın Yalvaç İlçesi'nde kendisine 7 ay boyunca tecavüz eden ve çıplak fotoğraflarıyla şantaj yapan kişiyi öldürdüğü için tutuklandığını belirterek şöyle dedi:

"Tecavüzlere ve cinayetlere karşı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nı göreve çağırıyoruz. Bazı tecavüz zanlıları tutuksuz yargılanırken, şu an hamile olan, kendisine tecavüz eden kişinin çocuğunu taşıyan Nevin Yıldırım tutuklanıyor. Biz kadın platformu olarak Nevin Yıldırım'ın tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz."

'REHABİLİTASYON MERKEZİNE GÖNDERİLSİN'

Tecavüzden dolayı hamile kalan Yıldırım'ın cezaevinden çıkarılarak rehabilitasyon merkezine gönderilmesi gerektiğini savunan Görgülü, kadınlara karşı işlenen suçlarda ceza indirimi uygulanmaması gerektiğini savundu. Açıklamanın ardından grup adına bazı kadınlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan ile görüştü.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, daha sonra Adalet Bakanlığı önüne de giderek eylem yaptı. Kadın temsilcileri, Adalet Bakanlığı'nın bazı yöneticileri ile görüştü.



FK(AY/COŞ)