'Kadın Gözüyle Büyükşehir' projesi kapsamında merkez Yakutiye İlçesİ'nde bulunan Edip Somunoğlu, Kavak ve Yukarı Sanayi mahallelerinden yaklaşık 250 kadın ve çocuk otobüslerle Abdurrahman Gazi Türbesi'ne götürüldü. Türbeye giden kadın ve çocuklara, bahçede tavuk, pilav, salata, tatlı ve ayran ikram edildi. Kadınlar beraberlerinde getirdikleri semaverleri yakayarak türbenin piknik alanında çay içti.

Palandöken Dağında bulunan türbenin bahçesinde piknik yapmanın zevkini yaşadıklarını anlatan kadınlar, "Proje sayesinde farklı yerleri gezip görme imkanı buluyoruz. Daha önce gitmediğimiz yerlere gidiyoruz. Mahallemizde yaşayan kimsesi olmayan teyzelerimiz pikniğe geldikleri için çok mutlu. Ayrıca çocuklarımız da burada parkta oynama fırsatı buldu" ifadelerini kullandı.

Çocuklara uçurtma ve bebek hediye ettikten sonra pikniğe katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Ahmet Küçükler, toplumda kadının özel bir yeri olduğunu, onların da fikirlerini söyleme hakkının bulunduğunu söyledi. Kadınların toplumsal yaşamda üstlendikleri rolü güçlendirmek amacıyla böyle bir proje başlattıklarını söyleyen Ahmet Küçükler, "Bu projeyle amacımız kadınlarımızın yaşadıkları şehre karşı duyarlılıklarını artırmak ve belediye hizmetleri hakkında farkındalık oluşturmaktır. Bayanlarımızı yaşadıkları mahallelerin dışına çıkararak, yaptığımız yatırımları ve yürüttüğümüz çalışmaları yerinde gösteriyoruz. Biz istiyoruz ki yaşadıkları şehirle ilgili olarak kadınlarımızın da fikirleri, öngörüleri ve söz hakları olsun" diye konuştu.



NÖ(KS/CK)