Türkiye'de mobil kütüphane, Kızılay'ın mobil kan alma aracı, mobil tuvalet gibi birimlerden sonra şimdi de mobil mescit hizmete girecek. İlk kez bunun Samsun'da hazırlandığını söyleyen Müftü Vekili Alaaddin Tosun, ilk aşamada bir mobil mescidin yapılacağını talep doğrultusunda sayıyı artırabileceklerini belirtti.

10 KİŞİ NAMAZ KILABİLECEK

Canik Belediyesi'nin katkısıyla yapılan çalışma kapsamında karavan tipi olarak tasarlanan mobil mescidin il dışındaki bir firmada yapılacağını söyleyen Tosun, "Mobil mescit 3 metre boyunda, 2 metre yükseklikte, 2.40 metre eninde olacak. 10 kişi aynı anda rahatlıkla namaz kılabilecek. Seyyar olduğu için ihtiyaç olan bölgelere sürekli taşınacak. İçerisinde abdest alınabilecek iki lavabo ve bir de tuvalet bulunacak. Mescitte bulunan depodaki temiz su kullanılacak kirli su yine bir başka depoda biriktirilecek. Mescidin içerisinde dini kitapların yer aldığı bir de küçük kütüphane yer alacak" dedi.

PARK VE PAZAR YERLERİNDE BULUNACAK

İl Müftü Vekili Alaaddin Tosun, mobil mescidin Türkiye'de ilk defa Samsun'da hizmete gireceğini belirterek "Çok önemli bir ihtiyaç aslında. Özellikle kadınlar halk pazarı yerlerinde ve parklarda, piknik yerlerinde abdest alacak ve namaz kılacak yer bulma konusunda sıkıntı yaşıyor. Mobil mescit kadınların namaz kılmak için yer bulmakta sorun yaşadığı bölgelerde duracak" diye konuştu. 

TÜRKİYE GENELİNE MODEL OLACAK PROJE

Tosun, projenin ilgi göreceğini düşündüklerini belirterek, ülke genelinde bütün iller için model olabilecek bir proje olduğunu, genele yaygınlaşacağını tahmin ettiklerini de vurguladı.