Kentin çeşitli semtlerinde sabah saatlerinde, kadınlara yönelik kapkaç olaylarının yaşanması üzerine Emniyet Müdürü Ali Bilkay’ın talimatıyla ek önlemler alındı. Salı günü saat 08.00 sıralarında Eskiizmir semtinde işe giden Günay Aydemir’e otomobille arkasından yaklaşan kişiler, çantasını kolundan çekerek aldıktan sonra kaçmaya başladı. Görgü tanıklarının verdiği plaka ve araç bilgilerine göre polis çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmaları sırasında Karabağlar’da bulunan otomobildeki zanlılar ile polis arasında sokak aralarında kovalamaca yaşandı. Bir süre devam eden takibin ardından iki zanlı, otomobili terk ederek farklı yönlere yaya olarak kaçmaya başladı. Bu kez yaya süren takibin ardından çok sayıda hısızlık suçundan kaydı bulunan 30 yaşındaki B.A. ile 22 yaşındaki A.Y., yakalandı. Gözaltına alınan zanlıların terk ettiği otomobilde, mağdurlardan Günay Aydemir’in evinin anahtarı bulundu. Yine kapkaççıların yola attıkları Aydemir’in çantasının ise, bir vatandaş tarafından bulunduktan sonra yakındaki cami imamına teslim edildiği, onun da olayı polise bildirdiği öğrenildi.

ÖNCE HIRSIZLIK, SONRA KAPKAÇ

Zanlıların kapkaç yaptıkları otomobilin de Hülya Sabır’a ait olduğu ve Boğaziçi semtinden, park halideyken çaldıkları ortaya çıktı. Zanlılarla ilgili yapılan araştırmalarda, peşpeşe gerçekleştirdikleri otomobil hırsızlıkları ve kapkaç olayları da ortaya çıkardı. İki kapkaççının 1 Şubat’ta, Basmane’de semtinde Hakan Kayalılar’ın park halindeki otomobilini çaldıktan sonra Gültepe semtinde arkasından yaklaştıkları Neşe Desti’nin kolundaki çantayı alıp kaçtıkları, aracı da aynı semtte farklı bir noktaya terk ederek kaçtığı saptandı. 4 Şubat’ta bir kez daha ortaya çıkan kapkaççıların, bu kez Kadifekale semtinde Şükrü Önal’ın park halindeki otomobilini çaldıktan sonra Gaziemir ilçesinde, Fatma Sargan’ın çantasını aynı yöntemle alıp kaçtıkları, otomobili de Limontepe TOKİ konutları bölgesine terk ettiklarİ tespit edildi.

İşlemlerin ardından adliyeye sevkedikdikleri sırada, olaylara karışmadıklarını, sabıkaları olduğu için suçlandıklarını ileri süren zanlılar B.A. ile A.Y., tutuklandı.



TY(İÖ/AAA)


B.A.: Bahtiyar Alkanlı

A.Y.: Aytekin Yençilek