Merkez Yakutiye İlçesi'ndeki spor salonunda haftanın 3 günü spor yaparak fazla kilolarını vermeye çalışan kadınlar, Vali Sebahattin Öztürk'ün geleceği haberi üzerine çalışmalarını erken tamamlayıp tribüne çıktı. Salona alkışlar arasında giren Vali Sebahattin Öztürk, Türkiye'nin problemi olan obeziteyle mücadele için herkese görev düştüğünü kaydetti. Sağlık Bakanlığı'nın obeziteyi sağlık politikası olarak gördüğünü ve bununla mücadeleyi prensip edindiğini vurgulayan Öztürk, "Obezite adı biraz daha yumuşatılmış. Aslında bu halk arasında da denildiği gibi bu şişmanlıktır. Bizde Erzurum'da obeziteyle ilgili olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özellikle ev hanımları gündelik hayatlarında çok fazla hareket imkanı bulamadıkları için bu sıkıntıya daha çok maruz kalıyor. Hem sağlıklı bir yaşam hem estetik olarak hem de daha uygun şekilde hayatımızı sürdürmemiz için yapmamız gereken bir mücadeledir. Bu sadece hanımların değil tabi bizim de problemimiz. Neredeyse ben de obezite sınırındayım. Bunu size söylerken, aynı zamanda kendime de söylüyorum. Lütfen kendi sağlığınız için kendi geleceğiniz için daha konforlu, daha sağlıklı daha uzun ve kaliteli yaşayabilmek için bu mücadeleye siz de katkıda bulunun. Lütfen ve muhakkak bu salonları doldurun. Pasta börek ve kısırların bolca tüketildiği gün yerine spor günleri yapın. Obeziteyle mücadele edin ve kendinize iyilik edin. Kışa giriyoruz, daha az hareket edeceğiz ve daha fazla kilo almış olacağız. Lütfen kendinize bir iyilik edin ve ona göre bir program yapın" diye konuştu.

Spora başladıktan sonra hayatında yüzde 100'e varan bir değişiklik yaşadığını belirten Leyla Aykut, spor sayesinde iki ayda 7 kilo verdiğini belirtti. Uyguladığı diyetlerden başarılı olamadığını vurgulayan Aykut, "Psikolojik olarak çok etkileniyordum. Obeziteyle mücadelede ben de varım dedim. İki ayda 7 kilo verdim. Hedefim 60 kiloya kadar düşmek. Artı pastalı günlere gitmiyorum. Sporda verdiğim kiloyu hiçbir yerde veremedim. Psikolojik olarak da rahatladım" dedi.

Vali Sebahattin Öztürk daha sonra kadınların isteği üzerine 2 aylık olan projenin 6 aya çıkarılacağı sözünü verdi. Vali Öztürk'ün salondan ayrılması ile birlikte kendilerini bekleyen minibüslere koşarak binen kadınlar sporun verdiği huzurla evlerinin yolunu tuttular.