Bahçelievler Mahallesi'ndeki Sendika Camii Kuran Kursu'nda geçen 24 Eylül'de başlayan kursa 22 kadın kursiyer katıldı. 3 Ekim'de sona erecek 32 saatlik kursta kadınlar,  ölümün gerçekleşmesinden hemen sonra cenazeye nasıl davranılması, cenazenin yıkanması ve kefenlenmesi ile ölüm anındaki hastaya nasıl davranılması gerektiği konularında bilgilendiriliyor.

İl Müftülüğü'nde görev yapan Kuran kursu öğretmeni Zeynep Tozkoparan, teorik bilgilerin yanında kursiyerlere uygulamalı eğitim de veriyor. Tozkoparan, kursun 5'inci gününde cenazenin kefenlenmesini oyuncak bebek üzerinde uygulamalı gösterdi. Kursiyerler de evlerinden getirdikleri oyuncak bebekler üzerinde uygulamalı eğitime katıldı. Kurs sonunda sertifika verilecek kadınlar, cenaze yıkama ve kafenleme işlemini yapabilecek.

Zeynep Tozkoparan, kursun kadınların talebi üzerine açıldığını ve yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Tozkoparan, kurs sonunda sertifikaya hak kazanacak olan kadınların rahatlıkla cenaze yıkayıp, kefenleyebileceğini kaydetti. Tozkoparan, talep geldiği taktirde kursun devam edebileceğini ifade etti.

Kursiyerler de cenaze yıkama ve kefenleme işleminin bilinçli yapılması için aldıkları eğitimin önemli olduğunu, bundan sonra çevrelerinde olabilecek bir ölüm olayında aldıkları eğitimi uygulayacaklarını söyledi.



DS(EE/BT)