Torosların zirvesinde yaşayan küçük Yörük kızı Elif'in hikayesini anlatan 'Yün Bebek' filminin çekimi, Mersin'e 80 kilometre uzaklıktaki Arslanköy Beldesi'nde yapılıyor. Kadının kadına şiddetini konu alan filmde sadece kadın karakterlere yer verildi. Arslanköylü Kadınlar Tiyatro Topluluğu oyuncuları ve bölge insanlarının rol aldığı filmde, dekor ve kostüm olarak 30 yıl öncenin eşyaları kullanıldı. Ekip, Toroslar'ın zirvesinde 3 metreyi bulan karda zor koşullarda çekimlerine devam ediyor. Kar ve buzlanma nedeniyle çekimler sırasında ana karakterden biri düşerek elini kırdı, biri belini incitti, teknik ekipte görevli bir personelin de başına buz düştü.

Ümmiye Koçak, Sinema Genel Müdürlüğü Destekleme Birimi'ne projeyi göndererek destek talebinde bulunduklarını, dosyalarının incelendiğini ve önümüzdeki günlerde sonucunun belirleneceğini söyledi. Koçak, filmi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne yetiştirmek için çok çaba harcadıklarını da ifade ederek, "Elimizde olmayan nedenlerden dolayı bunu başaramadık. Burada şartlar çok zor, burası afet bölgesi, yollar kapalı, 3 metre karda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Buradan Anadolu'daki kadınlara sesleniyoruz. Anadolu kadını 8 Mart'ın anlamı gerçekten bilmiyor. Tek bir gerçek var, biz, Anadolu kadınları, gerçekten çok zekiyiz, akıllıyız ve o kadar çok şey başarabiliriz ki. Yeter ki gerçekten istemesini bilelim ve isteyelim, istemeyene kimse bir şey vermez" dedi.

Filmin yapımcılığını Gürhan Ötün, senaryo danışmanlığını Fuat Demirhan, 2'nci yönetmenliğini Yasin Korkmaz, görüntü yönetmenliğini Kadir Baziki, ses operatörlüğünü Mehmet Dahaoğlu üstleniyor. Mersin Sinema Derneği'nin yapımını üslendiği filmin sponsorluğunu Mersin Ticaret Borsası ve Akdeniz Belediyesi yapıyor.