8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri için Hükümet Konağı önünde toplanan kadınların çelenk koyma törenine gelerek eşini şikayet eden 41 yaşındaki Ramazan Yönter dikkatleri üzerinde topladı. Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun da aralarında bulunduğu kalabalığın yanına yaklaşan Ramazan Yönter, maaşı ve devletin özürlü çocuğu için verdiği parayla toplam 1500 lirayı elinden zorla aldığını öne sürdüğü eşi  M.Y.'den şikayetçi oldu. Eşinin parayı gereksiz yerlerde harcadığını iddia eden Yönter, "Kadın hakları varsa, erkek hakları da var. Ben de mağdurum" dedi. 10 yıllık eşiyle 2007 yılından bu yana şiddetli geçimsizlik yaşadıklarını öne süren Ramazan Yönter, şöyle konuştu:

"Özürlü bir çocuğum var. Özürlü çocuğumun için devletin verdiği maaş ile birlikte benim de maaşımı alan eşim bu parayı gidip başkalarıyla yiyor. Ben eşimi çok şikayet ettim. Buna rağmen kanun eşimi haklı görüyor. Böyle kadın hakkı olmaz. Kadın hakkı varsa erkek hakları da var. Eşimin benim elimden aldığı maaşım ve çocuğumun için gelen parayla birlikte toplam 1500 lirayı nerde harcadığını bilmiyorum. Kendisi ile şu anda boşanma davamız sürüyor. Mahkeme her seferinde eşimi haklı buluyor. Bu işe bir anlam veremiyorum."

"YASA SADECE KADINI KORUMAMALI"

Açtığı davada eşinin kendisi hakkında "Ruhsal problemleri var" iddiasında bulunması  üzerine Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne gönderildiğini, kendisinde hiçbir olumsuz bulguya rastlanmadığını öne süren Yönter, şöyle devam etti:

"Böyle yasa olmaz. Kadınları şımartmasınlar. Mağdur olanlar sadece kadınlar değil. Ben de mağdurum. Savcılığa de gerekli müracaatımı yaptım. Ancak her seferinde ben suçlu duruma düşüyorum. Araştırsınlar, benim hanımım özürlü çocuğumun maaşını nerde yiyor? Benim özürlü çocuğum mahallede yırtık ayakkabıyla geziyor. Aynı ayakkabılarla okula gidiyor. Defterini kalemini alamıyorum. Böyle kadın hakları olmaz. Elli kere söyledim. Kadın hakları varsa, erkek hakları da var."

Kısa süre önce işsiz kaldığını ancak, nerede çalıştığını söylemeyen Ramazan Yönter, polis tarafından meydandan uzaklaştırıldı.



CU(AÖ/İD)



M.Y.: Münevver Yönter