Sivas'ta ikamet eden 19 yaşındaki işçi Memduh Özdemir, iki yıl önce Ailevi Akdeniz Ateşi hastalığına bağlı olarak böbrek yetmezliği yaşamaya başladı. Böbrekleri bir süre sonra iflas eden Özdemir, bu durum nedeniyle yaklaşık 3 ay önce diyalize bağlanmak zorunda kaldı. Oğlunu bu durumda görmeye dayanamayan anne 46 yaşındaki Zeynep Özdemir, bir böbreğini bağışlama kararı aldı. AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'ne başvuran anne Zeynep Özdemir'in böbreği bugün gerçekleştirilen ameliyat ile oğlu Memduh Özdemir'e başarılı bir şekilde nakledildi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanırken Sivaslı anne, oğluna ikinci kez hayat verdi.

BU DUYGU ANLATILMAZ YAŞANIR

Ameliyat öncesi duygularını anlatan anne Zeynep Özdemir, "Memduh'un dedesi de böbrek rahatsızlığından vefat etti. Allah böyle bir durumu hiç kimseye vermesin ama anneler çocuklarını kurtarsınlar, onlara böbreklerini versinler. 5 çocuğum var, Memduh dördüncü. Ona böbreğimi vermekte hiç zorlanmadım. Çocuğum rahatsızlandığında hemen karar verdim. Çok güzel duygular içindeyim. Çocuğum diyalizden kurtulacak. İnşallah iyi olacak. O diyalizde acılar çektikçe dayanamadım. Hiçbir şey gözüme gelmedi. Bu duygu anlatılmaz yaşanır. Yeniden evladımı kazanacağım" diye konuştu.

HAYATA TEKRAR BAŞLAYACAĞIM

Anne Zeynep Özdemir tüm insanlara organ bağışı yapmaları çağrısında bulunurken, Memduh Özdemir ise çok mutlu olduğunu anlattı. İki senedir yaşadığı rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğünü aktaran Memduh Özdemir, şöyle konuştu:

"Annemin böbreklerinden birini vereceğini öğrenince çok sevindim. Diyalizden kurtulmak çok önemli bir şey. Organ bağışı çok güzel. Yeniden doğmuş gibi oluyorsun. İmkanı olan herkes yaptırsın. İnsanlar hiç çekinip korkmasınlar. Birine hayat vermek çok güzel. Hayata tekrar başlayacağım. Herkese de tavsiye ederim."

HASTALARIN DURUMU İYİ

Kapalı yöntemle gerçekleştirilen ve 1,5 saat süren ameliyatın ardından açıklama yapan AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, "Annenin böbreği biraz düşüktü ancak, buna rağmen rahat bir ameliyat oldu. Verici ve alıcının şu an sağlık durumları çok iyi. 12 saat sonra yoğun bakımdan normal servise alacağız" dedi.