Kazım Karabekir Spor Salonu'nda başlayan şampiyonaya 52 ilden 374 sporcu, 41 hakem, 104 idareci ve 100 federasyon görevlisi olmak üzere toplam 619 kişi katıldı. Şampiyonada 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak takımın iskeletini oluşturacaklarını söyleyen Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, maçlara kadınların ilgi göstermesinin sevindirici olduğunu kaydetti. Gözgeç, "Şampiyona çok iyi gidiyor. Misafirlerimizin konaklaması, ulaşımı ve maçlardaki centilmenlik örneği memnun edici düzeyde. Herkesin büyük zevk aldığı mutlu bir şampiyona yaşanıyor. Tribünlerde bayanları görmek bizi daha da sevindiriyor. Zaten Türkiye boksta bayanlarda çok iyi bir yerde. Daha iyi olmanın da yeni bir oluşumu içerisindeyiz" dedi.

Spor salonundaki her maça büyük ilgi gösteren kadınlar, zaman zaman boksörlerin attığı sert yumruklarda elleriyle gözlerini kapatıyor. Maçları zevkle izlediklerini söyleyen Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü ikinci sınıf öğrencisi Özge Yurdakul, "Boksörlerin birbirine her vuruşunda çok korkuyorum ama izliyorum. Çünkü zevkli bir spor. Ama bu sporu yapmayı hiçbir zaman düşünmedim" diye konuştu.

ERZURUM BOKSUN BAŞKENTİ

Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgrç, Erzurum'un boks sporunun başkenti olduğunu ifade etti. Gözgeç, "Erzurum'da bir dönem her çocuğun hayali ve rüyası boksör olmaktı. Onun için şampiyonayı Erzurum'a verdik. Erzurum, altyapıdan gelenlerle iyi bir çıkış yakaladı. 4- 5 yıl sonra bu altyapıdan gelenler Türk boksunda çok iyi bir yere sahip olacak. Türkiye şampiyonasının ardından kuracağımız takımla 6 ay sonra yapılacak olan Akdeniz Oyunları'na hazırlanacağız. Bizim kısa dönemde hedefimiz Akdeniz Oyunları. Orta vadede Dünya ve Avrupa şampiyonaları. Ama asıl hedefimiz 2016 Rio Olimpiyatları. Ermenistan'da yapılan dünya gençler şampiyonasından bir takımımız var onlar da iyi maçlar çıkardı. 2016'nın takımını kurabilmek için ince eleyip sık dokuyoruz. Bu gibi şampiyonalar bize yol gösterici oluyor" dedi.



Tİ(KS/BT)