İnsanların aynaya baktıklarında kendilerini güzel görmek istediklerini vurgulayan Opr. Dr. Ummahan Özaslan, güzellik sürecinin 5 yaşında başladığını, güzellik algısının zaman, yaş ve coğrafyaya göre değiştiğini kaydetti. Dr. Özaslan şöyle dedi:

"Estetik bir müdahaleye gereksinimi kişi kendisi belirler. Bu durum doğuştan olan bir şekil bozukluğu, ya da yaşlanmayla olan bir ihtiyaç olabilir. Plastik cerrah size istediğiniz duruma nasıl ulaşabileceğiniz konusunda yardımcı olur. Estetik cerrahi güzelliğin matematiğidir. Güzel dediğimiz kişiler bazı matematik kodlara sahiptir. Plastik cerrah sizin bu kodlara sahip olmanız için gerekli ölçüleri alır ve gereken uyumu sağlamaya çalışır"

'4 YAŞINDAN İTİBAREN YAPILABİLİR'

Estetik cerrahi uygulanmasının 4 yaşında başlayabileceğini ve üst yaş sınırı olmadığını anlatan Dr. Ümmühan Özaslan şöyle devam etti:

"Ancak kadınlar için 30 yaşından sonra ihtiyaç artıyor. Bu yaştan sonra daha çok başvuru oluyor. Kadınlar çocuk sahibi olduktan sonra daha çok ihtiyaç duyuyorlar. Genç kızlarda burun, erkekler de saç ekimi ve burun için estetik cerrahiyi tercih ediyor. Her işlem doğru kişiye uygulanırsa yeni teknolojiden daha fazla faydalanılabilir. Köydeki bir kadın da artık burnuna herhangi bir işlem yaptırmak istediğinde bu işlemlere ulaşabiliyor. Büyükşehirlerin dışındaki yerlerde de plastik ve estetik cerrahi uygulanabiliyor."

ONB(AÖ/COŞ)