Yeniden Yaşam Derneği, ev ekonomisine katkı sağlamak isteyen ev kadınlarına yardım elini uzatıyor. Dernek Başkanı Funda Demirel, bir kadın veya bir yardım derneği olmadıklarını belirterek, amaçlarının balık vermeyi değil, balık tutmayı öğretmek olduğunu söyledi. Derneklerinin Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Merkezi bünyesinde hizmet verdiğini söyleyen Demirel, “Derneğimizin asla bir ticari faaliyeti yok. Derneği kuranlar, yönetenler ve üye olanların hepsi Toplum Merkezi'nde çeşitli kurslar görmüş kişiler. Aramızda erkekler de var. Şu anda 40 üyemiz bulunuyor. Ayakları üzerinde durmak isteyen ev hanımlarını derneğimize bekliyoruz” dedi.

Bir yıl içerisinde 300 ev kadınına Toplum Merkezi işbirliğiyle çeşitli dallarda kurs verdiklerini kaydeden Demirel, faaliyetleriyle ilgili şunları söyledi:

"Bazılarını görüştüğümüz atölyelerde işe yerleştirdik. Bazı kadınlar ise evinde yaptıkları işlerle aile ekonomisine katkıda bulunmaya başladı. Elimizden geldiği kadar kadınlarımıza kendi ayaklarının üzerinde durmayı öğretiyoruz. Sadece ev hanımlarımıza değil, kadın sığınma evinde kalan kadınlarımıza da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onların da kendi kazançlarını sağlamaları için kurslar veriyoruz, iş görüşmeleri yapıyoruz.”

Funda Demirel en büyük hedeflerinin merkez ve merkeze bağlı köylerdeki ev hanımlarını üretken yaparak, kendi ekonomik özgürlüklerini kazandırmayı sağlamak olduğunu söyledi.

HEDEF KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Geliştirdikleri projeler hakkında da bilgi veren dernek başkanı Funda Demirel, “Toplumda kadına yönelik artan şiddeti gözler önüne sermek amacıyla 'Benim Bir Adım Var Adım' projesini hayata geçirdik. Bu proje çerçevesinde şiddet gören kadınlarımız başrolde oynayarak, bir tiyatro oyunu sahneleyecekler. Çalışmalarımız sürüyor. Mart ayı içinde tüm Manisa halkına oyunumuzu sergileyeceğiz" dedi.  Demirel, merkeze bağlı köylerde oyunu sahneye koyarak, erkeklere yönelik kadının hakları, kadına şiddettin önlemesi konusunda kahvelerde eğitim vereceklerini de anlattı. 

Kadın haklarının anlatıldığı 'Kadının Başucu Kitapçığı' hazırladıklarını ve bastırmak için sponsor arayışı içinde olduklarını anlatan Funda Demirel, bu yıl öncelik verdikleri konunun kadına yönelik şiddet olduğunu ifade etti. Demirel, “Toplumun duyarlılığını çekmek, en azından Manisa'da kadına yönelik şiddetin önüne geçmek amacıyla elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Bu konuda tüm sivil toplum örgütlerinin desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.



İK(AÖ/ESM)