Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği’nin Ulupark Aile Çay Bahçesi’nde, sevgilisi tarafından bıçaklanan Şavk’a destek amacıyla düzenlediği partiye, CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz, Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Şavk’ın avukatları ile kadın sivil toplum örgütü üyeleri katıldı.

Parti başlamadan önce bir konuşma yapan Yeniden Bir Yaşam Derneği Başkanı Funda Demirel, Münevver Şavk’ın kadına yönelik şiddet mücadelesinde zaferle çıktığını belirterek, “Bundan sonra hep yüzü gülecek. Yeni bir yaşam kendisini bekliyor. Onun haklı zaferinde artık hiçbir kadın ağlamayacak. Zaferi şiddet gören kadınlara birer örnek olacak” dedi.

Manisa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, Şavk’ın haklı davasında her zaman yanında olduklarını belirterek, bundan sonra kuracağı yeni hayatında da kendisine gereken her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Konan, konuşmasının ardından Şavk’a çiçek vererek, kadına yönelik şiddete karşı kazandığı zafer nedeniyle kutladı.

KADINA ŞİDDETE BAKIŞ AÇISI DEĞİŞMELİ

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de toplumda kadına yönelik şiddetin önlenmesi husunda en önemli etkenin kadına olan bakış açısının değiştirilmemesi olduğunu söyledi. Öz, “Geçen yıl TBMM’de kadına şiddet yasasını çıkardık. Ama ne yazık ki ülkemizde kadına şiddet halen devam ediyor. Oldukça da artıyor. Son yıllarda AK Parti’nin zihniyetinden ve uyguladığı politikalardan dolayı şiddetin gittikçe arttığını kamuoyundan izliyoruz. Bu kadına bakış açısı ile ilgili bir durum. Yasalar ile bir şeyleri düzenliyor olabiliriz. Ancak kadına bakış açısını değiştiremez isek, şiddet her zaman devam edecek. Ben her zaman kadının eşit olarak görülmesinin taraftarıyım” dedi.

Manisa’nın kadına yönelik şiddette ilk 10 il arasında yer aldığına dikkati çeken milletvekili Öz, “Bu, çok vahim bir durum. Hedefimiz Manisalı kadınlarımız ile birlikte bu sıralamanın yerini değiştirmek için çaba göstermek olacak. Şiddete uğrayan kadınlarımızdan mutlaka bana ulaşmalarını istiyorum” dedi.

KADINLAR ŞİDDET GÖRMESİN

Yaşadığı şiddetin izlerini unutmaya çalışan Münevver Şavk ise gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmasında, şunları söyledi:

"Eğer bu zamana kadar geldiysem ve şu an konuşabiliyorsam bunu ilk önce rabbime olan inancıma borçluyum. Daha sonra ise yanımda olarak bana destek olanlara. Hiçbir kadın benim konumuma düşmesin. Onları koruyalım. Herkese, şiddetten uzak bir yaşam sürelim çağrısında bulunuyorum. Şiddet çok kötü bir şey. Ben bunu çok fazlasıyla yaşadım. Zorla güzellik olmuyor. Bunu herkes bilsin."

Şavk’ın avukatı Sema Doğan da yargının verdiği kararların kadına şiddet uygulayan herkese örnek teşkil etmesi gerektiğini savundu.

Konuşmaların ardından Münevver Şavk, kendisini bıçaklayan nişanlısının 14 yıl hapis cezası almasını kadınlarla birlikte çalan müzik eşliğinde göbek atıp, eğlenerek kutladı.

NELER YAŞANMIŞTI?

Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’ndeki bir plastik doğrama atölyesinde işçi olarak çalışan 35 yaşındaki Mustafa Sezer Özer, geçen 6 Temmuz’da gecesi tartıştığı birlikte yaşadığı Münevver Şavk’ı Tunca Mahallesi, Yeşiltepe Caddesindeki evinde, 20 yerinden bıçakladığı gerekçesiyle tutuklandı. Hakkında dava açılan Özer, Manisa 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mustafa Sezer Özer, kararı temyiz etti.

İK (İÖ/SSA) (FOTOĞRAF)