Kadınlara uygulanan şiddeti gözler önüne sermek üzere 23 kadın sanatçı Ahu Alkan, Lale Akyol, Şahin Çetin, Hatice Çöklü, Nilgün Dalay, Gülay Delikanlıoğlu, Selda Epice, Rukiye Epli Dede, Nilüfer İnaltong, Özlem Kaçmaz, Birsen Kara, Ruhsar Karaoğlu Uçar, Filiz Nalçacı, Canan Onural, Necla Önder, Handan Özgen Erben, Hüda Sayın, Arzu Şen, Özlem Tekdemir, Canan Töreli, Nejla Tuğcu, Selda Uğurlu ve Nergis Yiğit bir araya geldi. Kadın ressamlar, İnsanlığın bunca birikim ve gelişimine karşılık, kadına şiddetin 21'inci yüzyılda artarak sürmesinden büyük üzüntü ve endişe duyduklarını dile getirdi. Kadına yönelik şiddetin sürekli gündemde kalmasına rağmen, çözüme yönelik çabaların yetersizliğinden yakınan kadın ressamlar adına yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk-İngiliz Kültür Derneği ile ortaklaşa ortaya koyduğumuz bu resim sergimizle toplumda farkındalık yaratmak, dikkat çekmek, duyarlılığı artırmak, konunun göz önünde bulunmasını sağlayarak kalıcı çözümlere ulaşılmasına katkıda bulunmak istedik. Bu şiddetin son bulması için devletin, sivil toplum örgütlerinin hiyerarşik yapıya bağlı kalınmaksızın her düzeyde tüm kurumaların bu konuya sahip çıkma amacı ile bu sergiyi mutluluk duyarak değil, üzüntüyle gerçekleştiriyoruz."

Serginin açılışını Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi İsmail Ateş gerçekleştirdi. Ateş yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Ankaralı kadın sanatçıların yapıtlarından oluşan ve sosyal sorumluluğu olan etkileyici bir sergi. Kadına şiddeti sanatlaştırarak ve yaparak bir çığlığı duyurmaya çalışıyorlar. Hacettepe resim bölümünde master ve doktora yapan kadın sanatçılar, serbest, profesyenl ve amatör kadın sanatçılarımızın aynı tema çerçevesinde ortaya koydukları eserler umarım insanların ilgisini çeker. Kadına uygulanan şiddet ve ölümler de son bulur."



HÖ(AY/İD)