Şanlıurfa’nın Siverek İlçesi Camikebir Mahallesi'nde bir araya gelen KESK Kadın Platformu üyesi yaklaşık 50 kadın, polisin geniş güvenlik önlemi altında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla 2 kilometre uzaklıkta bulunan Kanlıkuyu Meydanı'na doğru yürüyüş düzenledi. Türkçe, Kürtçe döviz ve pankartların taşındığı eylemde kadınlar, yağan yağmur altında def çalıp alkış ve sloganlarla yürüdü. Yağan yağmurla birlikte ıslanan olan kadınlar, tamamladıkları yürüyüş sonrasında basın açıklamasında bulundu. Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan KESK Kadın Platformu Genel Sekreteri  Hatice Deniz Aktaş, şöyle dedi:

"Kendisine tecavüz edeni öldüren ve onun bebeğini doğurmak zorunda bırakılan N.Y.’yiz, çocuk yaşta zorla evlendirilen küçük kadınlarız, tecavüzcülerinin yargılanabilmesi için hukuk savaşı veren yüzlerce kadından biriyiz, cezaevlerine doldurulan sendikacılarız, hamile kaldığı için işten çıkarılan işçi kadınlarız, bir türlü bitmeyen savaşta yakınlarını kaybeden Kürt, Türk, Ermeni, Arap ve tüm halklardan kadınlarız. Sadece ülke içinde değil, bütün komşularıyla kavgalı ve savaş halinde bulunan bir ülkede yaşıyoruz. Suriye halklarını diktatörden kurtaracağını iddia edenler ülkemizi inanılmaz bir bataklığa çekiyor.Oysa savaş demek biz kadınlar için açlık, yoksulluk, göç, tecavüz ve işkence demek. Bu yüzden bütün gücümüzle barış diye haykırıyoruz."

Grup, basın açıklaması ardından dağıldı.

ADIYAMAN’DA 100 KADIN BASIN AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Adıyaman Demokrasi Parkı’nda bir araya gelen yaklaşık 100 kadın, alkış ve sloganlar eşliğinde basın açıklamasında bulundu. Toplanan grup adına açıklamada bulunan KESK Kadın Platformu sözcüsü Semra Karadağ, "Türkiye dahil bir çok ülke kadına yönelik şiddeti önlemi ile ilgili uluslar arası sözleşmeleri imza atmış yasalarında düzenlemeler yapmıştır. İmzalanan sözleşmede ne yasalar, nede hükümet programı kadına yönelik şiddeti önlememiştir" dedi.



MS,SS(HK/İD)