Muğla Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servis önünde toplanan grup adına konuşan Tabip Odası Kadın Hekimliği Komisyonu Üyesi Op. Dr. Nurşin Külcü, "Erkek şiddetinin en son örneklerinden birini geçtiğimiz günlerde yaşadık. Tennur Kılıç, küçük yaştaki oğlunun gözleri önünde bıçaklandı. Bir çocuğun, 'anne, anne' çığlıklarıyla korku panik içinde yaşadığı travmayı anlatacak kelimeler bulmakta zorlanıyoruz. Genç kadının yıllardır şiddete maruz kaldığını, en son demirle feci şekilde dövüldüğünü, daha önce olduğu gibi jandarmaya başvurduğunu, her defasında kocasının yanına gönderilerek şiddetin kucağına itildiğini öğrendik" dedi.

ERKEK ŞİDDETİ DESTEKLENİYOR

Op. Dr. Külcü, "Giderek katlanan şiddet vakaları dikkatle incelendiğinde görülüyor ki yasalardaki düzeltmelere rağmen erkek şiddeti devletçe destekleniyor. Kadınların beden bütünlüğünü, can güvenliğini sağlamakla yükümlü kamu iradesi şiddete seyirci kalıyor. Yargı, şiddeti uygulayanlarını koruyor. Adalet uygulayıcılarının, kolluk güçlerinin bu ataerkil bakış ve davranış modeli, kadınların sürekli şiddet mağduru olmalarına, yaralanmalarına, ölümlerine neden oluyor. Bunun en sıcak örneğiyle yüz yüze geldik" diye konuştu.

Üzerinde, 'Kimsenin namusu olmayacağız', 'Kadına şiddet toplumun utancıdır', 'Adalet yerini bulsun', 'Artık yeter' yazılı dövizler taşıyan grup, 'Susma haykır yaşamak haktır' diye slogan attı.

EŞİNİ DÖVDÜĞÜ İÇİN PİŞMAN

Öte yandan, protestoya katılan 59 yaşındaki Hüseyin Demirtaş, "Eşimi zamanında çok dövdüm. Büyük bir pişmanlık içerisindeyim. Yaptıklarımdan dolayı kendimden utanıyorum. Bütün erkeklerin hanımlarının değerini bilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.



CA(İÖ/CK)