Kars’ın Arpaçay İlçesi nüfusuna kayıtlı, ailesi Osmaniye’de oturan Hava Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, Melikgazi ilçesi Karacaoğlu Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait Mehmet Çalık Beştepeler Parkı'na bu sabah 08.30 sıralarında 38 YU 575 plakalı otomobiliyle geldi. Halen Ankara’da görevli havacı astsubay eşi  E.O.’dan 2 yıl önce boşanan ve 2 yaşında bir oğlu olan Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu, aracını park ettikten sonra, iddiaya göre beylik tabancasını çıkarıp kalbine tek el ateş ederek yaşamına sonverdi.

Görgü tanıkları, Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun beyaz renkli otomobili Beştepeler Parkı'nın içindeki Kayserievi'nin yanına park ettiğini ve tahta parmaklıkların önünde, çimlerin üzerinden kenti seyrettiğini söyledi. Bir görgü tanığı, "Bir süre şehri seyrettikten sonra tabancasını çıkarıp göğsüne bir el ateş etti. Sonra yere yığıldı. Polise haber verdik" dedi.

Cesedi otopsi için Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Üsteğmen Nazlıgül Daştanoğlu'nun intiharıyla ilgilipolis ve askeri yetkililer soruşturma başlattı.

Nazlıgül Daştanoğlu’nun Malatya’da görev yaptığı sırada tanışıp, 3 yıl önce yaşamını birleştirdiği astsubay E.O.'dan 10 Aralık 2010’da ayrıldığı, bu evlilikten 2 yaşında E. isimli bir oğulları olduğu belirlendi.

DÜN ORDUYLA İLİŞİĞİ KESİLMİŞ

İntihar eden kadın üsteğmenin halen Kayseri’de 2'nci Hava İkmal Bakım Merkezinin Esenyurt Mahallesi'ndeki askeri lojmanda oturduğu, ayrıldığı eşi E.O.’nun bir yıl önce Ağustos ayında yeni bir evlilik yaptığı, genç kadının bu ayrılıktan dolayı bunalıma girdiği, dün itibariyle de, çeşitli sorunları nedeniyle Türk Hava Kuvvetleri'yle ilişkisinin kesildiği belirtildi.



OE,MÖ(OE/COŞ)