Ankara Çankaya Belediyesi görev yapan kadın temizlik işçilerinin kurdukları 'Çalı Süpürge Tiyatrosu'yla izleyici karşısına çıktı. İlk kez sahneye çıkan Çalı Süpürge Tiyatrosu 'İçimizden Biri: Ben Atatürk' adlı oyunla izleyicilerden tam not aldı. Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde sergilenen oyunu CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve yönetim kurulu üyeleri, Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Ulusoy, Çankaya Belde AŞ Genel Müdürü Serdar Karaduman, Çankaya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Soner Fırat ve işçi aileleriyle birlikte izleyen Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, kadın temizlik işçilerinin emekleriyle bulundukları her yere ayrı bir değer kattıklarını söyledi.

Zübeyde Meral, Sevilay Yılmaz, Mihriban Kalkan, Şehriban Taşdemir, Selma Özdemir, Yasemin Sevinç, Berke Cem Meral ve Buğra Mert Meral’den oluşan Çalı Süpürge Tiyatrosu, Atatürk'ün doğduğu günden itibaren yaşamından anekdotların aktarıldığı 'İçimizden Biri: Ben Atatürk' adlı oyunda Atatürk’ün savaştığı cephelerden kurduğu Cumhuriyet'e ve gerçekleştirdiği devrimlere pek çok anısına yer verdiler. Her sahne değişiminde coşkulu alkışlar alan oyuncular iki perdelik oyunda gösterdikleri performansla takdir topladı.

Oyunda rol alan kadın temizlik işçilerinden Zübeyde Meral, "Her oyun provasında Atatürk'ü, silah arkadaşlarını ve bu ülke için şehit olan binlerce isimsiz kahramanı yaşamak benim için büyük bir mutluluk ve onurdur" dedi. Biş başka kadın temizlik işçisi Mihriban Kalkan, ise "Biz kadınların ne kadar güçlü olduklarının göstergesiyiz" diye konuştu.