Merkez Nilüfer İlçesi’nde bulunan Şehit Polis Memuru İsmail Özbek Polis Merkezi'nde yazıcı olarak görev yapan 2 çocuk babası Gürler Altay, bu sabah görevine geldikten sonra arkadaşlarıyla şakalaştı. 14 yıllık polis olan Altay, saat 11.00 sıralarında polis merkezindeki odasında kimsenin bulunmadığı bir sırada kendi silahından çıkan kurşunun göğsüne isabet etmesi sonucu yaralandı. Kanlar içersinde yere yığılan Altay, silah sesini duyan arkadaşları tarafından polis merkezinin hemen yanında bulunan 112 Acil Servis'e ait ambulans ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

EŞİ KULAKLARINA İNANAMADI

Merkez Osmangazi İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi'nde görevli olan Gürler Altay'ın kendisini gibi polis memuru eşi Huriye Altay, polis telsizinden "Şehit Polis Memuru İsmail Özbek Polis Merkezi'nde görev yapan bir arkadaşımız tabanca ile yaralandı" anonsunu duyunca şoke oldu. Huriye Altay, telsizi kulağına dayayarak dinlemeye başladı.

Cep telefonu ile aradığı eşinin yanıt vermemesi üzerine endişesi daha da artan Huriye Altay, yaralanan polisin eşi olduğunu anladı.

BAYGINLIK GEÇİRDİ

Bilgilendiren Çocuk Şube Amiri, hemen polis memuru Huriye Altay'ın yanına giderek durumu anlattı. Baygınlık geçiren Huriye Altay'ı arkadaşları eşinin yaşadığını söyleyip kolonya ile sakinleştirdi.

Daha sonra, "Beni ne olur hastaneye götürün" diyen Huriye Altay, ekip aracı ile Çekirge Devlet Hastanesi'ne getirildi. Araçtan inerken hastane önünde bekleyen eşinin çalışma arkadaşlarına, "Ne olur söyleyin kocam yaşıyor mu? Ona bir şey oldu mu?" diye soran Huriye Altay, eşinin yaşadığını ve ameliyata alındığını öğrenince biraz rahatladı.

SİLAHINI TEMİZLERKEN VURULMUŞ

Hastaneye gelen Bursa Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Gürler Altay'ın intihar girişiminin söz konusu olmadığını, silahını temizlerken kaza sonucu yaralandığını söyledi.

Bununla ilgili ellerinde güvenlik kamerası kayıtları bulunduğunu kaydeden Ali Osman Kahya, kaza sonucu ateş alan tabancadaki tek kurşunun polis Gürler Altay'ın akciğerine isabet ettiğini anlattı.

Doktorlar, durumu ağır olan polis memuru Gürler Altay'ın sağlığıyla ilgili, sadece ameliyata alındığını söylemekle yetindi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.