Olay, dün öğle saatlerinde merkez Kepez İlçesi'nde bulunan Çağlayan Lisesi'nde meydana geldi. Disiplin kurulu kararıyla başka bir okuldan Çağlayan Lisesi'ne nakil olan 10'uncu sınıf öğrencisi O.D., ilk iki gün okula gelmedi. Üçüncü gün ikinci ders saatinde okula gelen ve derse girmek isteyen O.D., kadın müdür yardımcısı S.M.'nin odasına giderek derse giriş kağıdı istedi. S.M. öğrencinin sakallarının uzun olduğunu görünce "Sakallarını kestikten sonra derse girebilirsin" karşılığını verdi. O.D. ise sakallarını bir gün önce kestiğini söyleyerek yeniden kesmeyeceğini, derse giriş kağıdını vermesini istedi.

Sakallarını kesmesi yönündeki ikaza sinirlenen O.D., iddiaya göre S.M.'ye hakaret edip 4'üncü katta bulunan odasının penceresinden atmakla tehdit etti. Bu sırada konuşmaları duyan öğrenciler durumu hemen müdür başyardımcısı B.G.'ye söyledi. İki öğretmenle birlikte hemen üst kata çıkan B.G., O.D. ile konuşmak istedi. S.M. ağlayarak odadan çıkarken O.D. bu kez B.G.'den derse kabul kağıdı istedi. B.G. de sakallarını kestikten sonra derse alınacağını söyleyince O.D. iddiaya göre bu kez B.G.'ye saldırıp yumruklamaya başladı.

B.G.'nin yüzüne iki yumruk atan O.D., diğer öğretmenlerin araya girmesiyle uzaklaştırıldı. O.D. okuldan ayrılırken S.M. ve B.G. durumu polise bildirdi. Hastaneye giden B.G. rapor aldıktan sonra müdür yardımcısı S.M. ile birlikte polis merkezine giderek O.D.'den şikayetçi oldu. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, ilçe milli eğitim müdürlüğü de inceleme başlattı. Polis, şikayet üzerine O.D.'yi arıyor.