Viranşehir'de, BDP teşkilatı tarafından 8 Mart nedeniyle miting düzenlendi. Öğle saatlerinde Şırnak Mahallesi'ndeki boş alanda düzenlenen mitinge gelenler üst aramasından geçirilirken, çevrede de zırhlı araçlar ile polis geniş güvenlik önlemi aldı. Alanda toplanan çoğunluğu sarı, kırmızı ve yeşil renkte yöresel kıyafet giymiş olan kadınlar, halaylar çekerek mitingin konuşmacısı BDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'u beklemeye başladı.

Beraberinde BDP Şanlıurfa İl Başkanı Fatma İzol ve Ceylanpınar Belediye Başkanı İsmail Arslan ile birlikte alana gelen Aysel Tuğluk, alana girişinde kadınlar tarafından zılgıtlarla karşılandı. Çoğunluğu kadın yaklaşık 500 kişilik kalabalık, sık sık PKK ve Öcalan lehine Türkçe ve Kürtçe slogan attı. Zafer işareti yapan kalabalıktaki bazı kadınların ellerinde PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini, bazılarının ise çatışmalarda öldürülen teröristlerin fotoğraflarını taşıdığı görüldü.

KADINLARIN ÇEKMEDİĞİ ACI KALMADI

Platformda kadınlara hitap eden BDP Milletvekili Aysel Tuğluk, ülkede 30 yıldır çatışmalı ortamın devam ettiğini ve bunda en büyük acıyı kadınların çektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Biz kadınların çekmediği acı yoktur, çekmediği eziyet kalmamıştır. Bunlar tamamen yok sayıldı. 30 yılık savaşın acısını da biz kadınlar yaşadık. Sizler evlatlarınızı toprağa verirken bile 'Barış' dediniz, 'Başka analar ağlamasın' dediniz. Bu anaların direnişi sayesinde bir gün barış ve özgürlük mutlaka gelecek. AKP iktidarı bizi yönelik baskılarını sürdürüyor. Her gün tutuklama ve operasyonları görüyorsunuz. Şimdiye kadar 6 bin arkadaşımız tutuklandı. Ama bu halk yılmayacak ve özgürlük mücadelesine devam edecektir. Buradan hükümeti uyarıyorum; bu halkın üzerine bu kadar gelirseniz, bu kadar restleşirseniz biz de rest çekeriz."

Konuşmaların ardından Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip, PKK ve elebaşı Öcalan lehine slogan atan kalabalık olaysız dağıldı.



MM(HK/COŞ)