TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu ve UNDP Türkiye ortaklığında 'Daha eşit ve adil bir dünya için yanımda ol' teması ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in açılışını yaptığı 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinde Geri Sayım Başladı Kampanyası' kapsamında düzenlenecek toplantı yarın Tokat’ta yapılacak. Toplantı için TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu üyesi AK Parti Kocaeli Milletvekili Komisyon Başkanı Azize Sibel Gönül ile Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, Ağrı Milletvekili Mehmet Kerim Yıldız, Tokat Milletvekili Dilek Yüksel, Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç, Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Ankara Milletvekili Nurdan Şanlı ve İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca Tokat'a gitti. Havayolu ile Tokat’a giden milletvekilleri ilk olarak Pazar ilçesine geçti. Burada sarkıtlarıyla ünlü Ballıca mağarasını gezen milletvekilleri daha sonra kent merkezinde Tokat Valisi Şerif Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

Burada bir konuşma yapan TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül, “Belki hayatlarımız farklı olabilir, ama haklarımız aynı. Bu haklara ulaşmada bazen kadınların bir takım zorlukları, engelleri olabiliyor. Bunlarla ilgili yasal düzenleme yapılmış olsa bile uygulamada bir takım eksiklikler olabilir veya bu hakların farkında olunmaya biliyor. Bunların hem farkındalığını arttırmak hem de bölgelerde Türkiye'nin her bölgesi birbiri ile aynı değil. Sadece tek bir tarafın gayreti ile bu işin olmadığını, eğitim, sağlık, istihdamda karar alma mekanizmalarında kadınların varlığını artırabilmek, bu alanlarda yapılan çalışmaları görebilmek adına bölge toplantılarını düzenliyoruz ve komisyon olarak da yasal alanda yapılabilecek bir düzenleme varsa da bunları düzenleme gayretindeyiz. Yaptığımız alan çalışmaları içerisinde çok güzel örneklere de denk geldik, olumlu örneklerde çok rastladık. Sadece eksiklikleri noksanlıkları değil olumlu örnekleri de tespit ediyoruz” dedi.

Tokat Valisi Şerif Yılmaz ise, yapılan ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ziyaretin ardından milletvekilleri Valilik girişinde hatıra fotoğrafı çektirdi.

AYAKKABISININ TOPUĞU ÇIKTI

Valilik ziyareti sonrası AK Parti milletvekilleri Tokat Belediyesi'ni ziyaret etmek için yürümeye başladı. Bu sırada TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Kocaeli Milletvekili Azize Sibel Gönül’ün ayakkabısının topuğu çıktı. Kısa süreli bir şaşkınlık yaşayan Gönül, belediye binasına kadar kırık topuklu ayakkabıyla yürüdü. Belediye ziyareti sırsında Gönül’ün ayakkabısı korumalar tarafından kısa sürede yaptırılarak getirildi. Olayla ilgili açıklama yapan Gönül, ayakkabısının topuğunun Ballıca Mağarası gezisinden dolayı hasara uğrayarak kopmuş olabileceğini söyledi.



MT,FY (EA/RT)