Batman M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan yaklaşık 30 kadın mahkum, bulundukları koğuştaki havlu, yorgan ve nevresimleri havalandırma bölümüne getirerek, ateşe verdi. Kadın mahkumların, BDP'nin Diyarbakır'da dün düzenlemek istediği ancak valiliğin izin vermediği miting sırasında çıkan olayları protesto etmek için yangın çıkardıkları örenildi.

Vali Ahmet Turhan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Emre Ejder, Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, Batman Baro Başkan Yardımcısı Avukat Ekrem Taşkın ve Mazlum-Der Başkanı Avukat Murat Çiçek, cezaevine giderek mahkumlarla bir süre görüşürken diğer tarafta itafieye ekibi yangına müdahale ederek kontrol altına aldı.

Yapılan görüşmeden 10 dakika kadar süre sonra, havalandırma bölümünde ikinci kez yangın çıktı. Cezaevi içerisinde bulunan itafiye ekipleri, bu yangına da müdahale ederek kısa sürede kontrol altına aldı. Kısa süre sonra da kadın mahkumlar ikna edilerek eylemlerine son verdi.

Cezaevi çıkışında bir açıklama yapan Batman Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Ekrem Taşkın, "Hem Diyarbakır'da yaşanan olayları, hem de cezaevindeki yaşam koşullarının iyileştirilmesine yönelik siyasi hükümlülerin protestosunda yangın vakası yaşandı. Kadın hükümlülerin taleplerini dinlendik. Biz sivil toplum örgütü temsilcileri olarak bizler de endişelerimizi dile getirdik. Yetkililer de sorunların çözülmesi konusunda çalışma yapacaklarını söyledi" dedi.

AA(GG/SSA)