Adana Müftülüğü, bu yıl hacca gidecek kadın adaylar için Sabancı Merkez Camii'nde seri şekilde seminerler düzenliyor. Kabe ve diğer kutsal mekanlarda yapılacak ibadetler konusunda bilgilendirmelerin yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğü görevlileri, kadın hacı adaylarına hastalanmamaları için önerilerde bulundu. Seminerde öne çıkan konu bulaşıcı hastalıklara karşı hacı adaylarının alması gereken önlemler oldu. Adana İl Müftü Yardımcısı Mustafa Turan'ın başkanlık yaptığı seminerde İl Sağlık Müdürlüğü'nde görevli Dr. Seval Ürün bulaşıcı hastalıklara karşı hacı adaylarının alacağı önlemleri anlattı.

Dr. Seval Ürün, hacı adaylarının sürekli kullandıkları ilaçları yeteri kadar yanlarında bulundurmalarını isterken, şu önerilerde bulundu:

"Dünyanın dört bir yanından gelen Müslümanların buluştuğu bir bölgede bulaşıcı hastalıklara karşı dikkat etmek gerekiyor. Bu nedenle hacı adaylarımızın kalabalık ortamlarda maske kullanmalarında büyük yarar var. Ayrıca başkalarına hastalık bulaştırmamak için de hapşırma veya öksürme sırasında ağız ve burnunuzu da mendil veya elinizle kapatmalısınız. Ayak sağlığı konusunda ise ortopedik terlik veya ayakkabı kullanınız. Bunları mantar oluşumuna karşı çorapsız giymeyiniz. Günlük temiz çorap giyiniz. Güneşten korunmak için şemsiye, şapka veya takke kullanınız. Gözlerinizde rahatsızlıkları önlemeye yönelik güneş gözlüğü takınız. Diş proteziniz varsa, yatarken çıkartınız ve açıkta bırakmayınız."

Arafat ve Mina'da yapılacak ibadetlere de dikkat çeken Seval Ürün, bu bölgede Suudi Arabistan devletinin acil vakalar dışında hizmet vermediğini, bu nedenle hacı adaylarının ilaç ve diğer medikal ihtiyaçlarını yanlarında bulundurmasına dikkat etmesinin yararlı olacağını kaydetti.

Ürün, seccade kullanımının da önemli olduğunun altını çizip, her hacı adayının kendine özel bir seccadede ibadet etmesini, seccadeyi rulo şeklinde değil, üst yüzü içte kalacak şekilde katlamaya özen göstermesinin temizlik açısından yararlı olacağını sözlerine ekledi.