Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, statta bir kadınla erkeğin güreşmesini basından öğrendiğini belirterek, inceleme başlattığını söyledi. Aksoy, "19 Mayıs kutlamaları kapsamında kadın ve erkeğin güreşmesiyle ilgili bir program yoktu. Biz de basından öğrendik. Orada yüzlerce sporcu branşlarında gösteriler yaptı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüzü aradım. Konunun incelenmesini istedim. Kendisi de sporcuların program dışında kendilerinin güreştiğini belirtti. Konuyu inceliyoruz" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Altınsoy, kutlamalar kapsamında düzenlenen programda böyle bir gösteri planlanmadığını belirterek "Sporcuların kendileri böyle bir şey yapmışlar" dedi.

KADIN GÜREŞÇİ: ART NİYET YOK

Samsun'daki kutlamalarda erkekle güreş tutan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Antrenörlük Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 21 yaşındaki Nurcan Kılıç, olayın güreş değil şov olduğunu savundu. 8 yıldan bu yana güreş yaptığını ve çok sayıda madalyasının bulunduğunu anlatan Nurcan Kılıç, güreştiği liseli lisanslı güreşçi Kamil Özkıvanç'ı kendisine rakip görmediğini söyledi. Nurcan Kılıç, statta binlerce kişinin önünde bir erkekle güreş tutmasını şöyle anlattı:

"Dünkü olayda erkekle güreşmemde hiç bir kasıt yoktu. Güreş tekniklerini gösteren şov yapacağım kadın arkadaşım gelmedi. Tek kalınca protokolün önünde mahcup duruma düşmemek için benden yaşça küçük bir güreşçi arkadaşımla güreş tuttum. Hiç bir art niyet olmadan güreşip, tekniklerimizi gösterdik. Bu şekilde gündeme gelmek istemezdim. Biz sporcuyuz. O bir müsabaka değil, bir şovdu. Biz gösterimizi yaptık."

Güreşçi Nurcan Kılıç, 2006 yılında İstanbul'da, 2008 yılında da Letonya'da yapılan Avrupa Güreş Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde milli takımda yarışmalara katıldığını söyledi. 72 kiloda görüşen Nurcan Kılıç, önümüzdeki yıl yapılacak olan Türkiye Şampiyonası'na hazırlanıyor.