Olay, 24 Eylül 2011'de, merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Adana Devlet Hastanesi'nde meydana geldi. Trafik kazası sonucu hafif yaralanan Zafer Eren, kardeşleri tarafından hastaneye kaldırıldı. İddiaya göre, Zafer Eren acil serviste tedavisi yapılırken, küfretmeye başladı.

KÜFÜR ETME DİYE UYARDI, SALDIRDILAR

Acil servis doktoru Fulya Kaya, hastayı "Küfretme, diğer hastaları rahatsız ediyorsun" diyerek uyardı. Bunun üzerine Eren, sedyeden kalkarak Dr. Fulya Kaya'nın sağ güzüne yumruk attı. Eren'in yanında gelen akrabaları da doktora saldırınca acil serviste arbede çıktı. Hastane polisinin telsizden yardım istemesi üzerine kısa sürede olay yerine ulaşan asayiş ekipleri, özel güvenlik görevlileriyle birlikte saldırgan hasta ile yakınlarını gözaltına aldı. Dr. Fulya Kaya, acil serviste mesai arkadaşlarının yaptığı ilk müdahalenin ardından aynı hastanenin yoğun bakım servisine kaldırıldı. Kaya'nın tetkiklerinde elmacık kemiğinin kırıldığı belirlendi.

10 YIL HAPİS İSTEMİ

Olaydan sonra gözaltına alınan Zafer Eren tutuklandı, kavgaya karıştığı ileri sürülen 3 yakını ile 2 hastane görevlisi hakkında da dava açıldı. Zafer Eren'in 10 yıla kadar, ablası Fatma Gültekin'in 3 yıla kadar, diğer sanıkların 1.5'ar yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi. 

"ŞU PİSLİĞİ BAŞKA HASTANEYE GÖTÜRÜN"

Adana 4'üncü Asliye Mahkemesi'nde yargılanan sanıklardan Zafer Eren, saldırıyı tahrik altında gerçekleştirdiğini belirterek, "Ağabeyim doktor çağırdı. 'Sıra var beklensin' diye söylenmiş. Bir süre sonra doktor hanım geldi. Beni muayene etmeden 'Kaldırın şu pisliği başka hastaneye götürün' dedi. Olayın şokundaydım. Bu sözler üzerine ayağa kalktım ve doktorun yüzüne bir yumruk vurdum. Görevliler de bana vurdu" diye kendini savundu. Tutuksuz sanıklardan 24 yaşındaki Fatma Gültekin ise "Doktor, 'Siz ne yapıyorsunuz, götürün bu pisliği başka hastaneye' dedi. Bu sözler üzerine kardeşim de doktora saldırdı" dedi. Diğer sanıklar da kavgayı ayırmaya çalıştıklarını belirterek haklarındaki suçlamaları kabul etmedi.

"YERE DÜŞTÜM, KAFAMI YERE ÇARPTIM"

Zafer Eren'den şikayetçi olduğunu belirten Dr. Fulya Kaya da olay anını şöyle anlattı:

"Ben nöbetçi doktordum. Kendi hastalarıma bakıyordum. Hasta yakınlarının doktor arkadaşa küfür ettiklerini duydum. Güvenlik görevlileri bu kişileri dışarı çıkartmaya çalışıyordu. Hastanın durumu kötü olabilir diye kabine yaklaştım. Hasta üst tarafını çıkartıp çıplak halde doktor arkadaşa saldırmak istedi. Bir yakını belinden sarılarak, onu tutmaya çalıştı. 'Sen hastasın otur' diyordu. Ben muayene edeceğimi söyleyerek yaklaştım. Sakinleştirmeye çalışırken sanık küfür ederek yüzüme yumrukla vurdu. Yere düştüm, kafamı betona çarptım. Bana kaç kez vurduğunu bilmiyorum. Baygınlık yaşadım. Kafa travması ve yüzümdeki kırıklar sebebiyle hayati tehlike kaydıyla hastanede yattım."

SUÇ İŞLEMEYECEĞİ KANAATİ HAPİS CEZASINI ERTELETTİ

Mahkeme hakimi, yaklaşık 4 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanık Zafer Eren'i, darp suçundan bir yıl 5 ay 15 gün, hakaret suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırdı. Sonra da sanığın sabıkasız oluşu ve bir daha suç işlemeyeceğine kanaat oluştuğu gerekçesiyle bu cezayı erteledi. Eren, 3 yıl içinde suç işlediği takdirde ertelenen suçun infazı da gerçekleşecek.

Eren'in eniştesi Ömer Gültekin ise kavgayı ayırmaya çalışan temizlik görevlisi Halil Çınar'a tekme vurduğu için 2 bin 400 lira adli para cezasına çarptırılıp, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi. 2'si hastane personeli 4 sanığın da delil yetersizliğinden beraatına karar verildi.