Kaza, saat 16.30 sıralarında D-100 karayolu Kırklareli kavşağında meydana geldi. Kırklareli Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde görevli olan ve uzmanlık sınavına hazırlandığı için 1 haftadır Edirne’deki Trakya Üniversitesi’ne gidip- gelen 38 yaşındaki Dr. Kadriye Çebi, yanındaki 2 hemşire arkadaşı ile birlikte 39 DR 393 plakalı kamyonetiyle Kırklareli’ne doğru yola çıktı. Dr. Çebi, kavşaktan Kırklareli yönüne geçiş yapmak istediği sırada, yolun sağından gelen ve Edirne yönüne giden 45 yaşındaki Özay Kara yönetimindeki bir bankaya ait 06 AN 7441 plakalı para nakil aracına çarptı.

Kaza sonrası devrilen ve yaklaşık 100 metre sürüklenen para nakil minibüsündeki 32 yaşındaki Mehmet Gidik ile 39 yaşındaki Mehmet Memo hafif yaralandı. Kamyonetteki 3 kişi ile minibüsün sürücüsü ise kazayı yara almadan atlattı. Yaralılar, gelen ambulansla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

"HAKKINI HELAL ET"

Kaza sonrası üzerindeki şoku bir süre atamayan Dr. Kadriye Çebi, "Kırklareli’ne gidiyorduk. Kavşağa girdiğimde bir araç yoktu. Bir an yana bişey almak için eğildim, sonra kaza oldu. Bir anlık dikkatsizlik sonucu bu kaza meydana geldi. Çok üzgünüm" dedi.

Dr. Çebi, ardından da kendisi gibi kazayı yara almadan atlatan minibüsün sürücüsü Özay Kara’nın yanına giderek, özür diledi ve hakkını helal etmesini istedi. Kara ise kazayı bu şekilde atlattıkları için şanslı olduklarını söyledi. Polis ise kazayla ilgili soruşturma başladı.



FK(LK/SS)