Fatih Mahallesi'ndeki Ego Sitesi'nin bahçesinde sahipsiz bir kadın çantası gören çevre sakinleri, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden polis ekipleri, çantayı açtıklarında henüz kordon bağı kesilmemiş ve birkaç saat önce doğduğu anlaşılan bir erkek bebek cesediyle karşılaşıp şoke oldu. Olay yerinde yapılan incelemelerin ardından bebeğin cesedi, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

200 KİŞİNİN İFADESİNE BAŞVURULDU

Olayla ilgili inceleme başlatan polis ekipleri, bebeğin içinde bulunduğu çantanın sabah erken saatlerinde sitenin bahçesine bırakıldığını belirledi. Site ve çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan ekipler, içinde bebek cesedi olan çantayı bırakanları bulmak için çalışma başlattı. Polis ekipleri, sitede oturanları da incelemeye alırken, 200'e yakın kişinin de bilgisine başvurdu. Polisin bilgisine başvurduğu site sakinlerinin hiçbirinin çantayı bırakanlarıı görmediklerini belirttiği öğrenildi.

Olayın aydınlatılması için özel bir ekip görevlendirilirken, çevrede ve sitede oturanlar tek tek mercek altına alındı. Çanta içerisinde ölü bulunan bebeğin yasak ilişki sonucu olduğu ve doğumun evde gerçekleştiği ihtimali üzerinde duruluyor.

Bu arada bebeğin ölü mü doğduğu yoksa sonradan mı öldüğünün ise yapılacak otopsinin ardından ortaya çıkacağı kaydedildi.



FK(AY/SS)