İddiaya göre, dün akşam saatlerinde Çıldır Mahallesi'ndeki 44 odalı Xanthos Apart Otel'in ikinci katına çıkan O.Y., tek tek kapıları yokladı. Kapısı kilitli olmayan, içeride iki kadının uyuduğu bir odaya giren O.Y., çekmece ve çantaları karıştırarak değerli bir şey aramaya başladı. Bu sırada kadınlardan birinin uyanarak çığlık çığlığa bağırmaya başlaması üzerine O.Y. paniğe kapılıp odadaki iki çift kadın ayakkabısını alarak kaçmaya başladı. Otele girdiği bahçe duvarından atlayan O.Y., buraya bıraktığı ve çalıntı olduğu belirlenen bisikletle uzaklaştı.

Bu sırada bisikletin sepetine koyduğu kadın ayakkabıları ile telaşlı şekilde giden O.Y.'yi fark eden sivil polis, şüphenip durdurmak istedi. Ancak O.Y., polisin 'Dur' ihtarına uymayıp bisikleti terk ederek kaçmayı sürdürdü. O.Y., peşine düşen polis ekipleri tarafından olay yerinin 500 metre ilerisinde yakalandı. O.Y., polisteki sorgusunda kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi. Ancak, polisin otel odasında yaptığı incelemede O.Y.'nin parmak izlerine rastlandı.

7 hırsızlık suçundan kaydı bulunan ve bir evden hırsızlık olayına karıştığı için aranan O.Y., polisteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. Polis, çalıntı bisiklet ve ayakkabıları sahiplerine teslim etti.



AG(AÖ/BT)


O.Y.: Ozan Yılmaz