Pamukova’da kahvehane işletmeciliği yapan Hayrettin Türe, geçen Cuma akşamı otomobiliyle işyerinden ayrılarak ismi açıklanmayan bir kadınla buluştu. Evli ve çocuğu bulunmayan Hayrettin Türe'nin gece eve gelmemesi ve cep telefonuna da cevap vermemesi üzerine şüphelenen yakınları dün aramaya çıktı. İlçeye bağlı Şahmelek Köyü yolu kenarındaki ormanlık alanda yapılan aramada önce Türe'ye ait otomobil ve yanında iki tabure bulan yakınları, yaklaşık 100 metre uzaklıkta ise ağaçların arasında yüzü ve vucudunun bazı bölgeleri kısmen vahşi hayvanlarca parçalanmış cesediyle karşılaştı.

İhbar üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, başlattıkları soruşturmada Hayrettin Türe'nin kaybolmadan önce yanında bulunan kadının kimliği tesbit etti. Yapılan çalışma sonucunda kimliği açıklanmayan kadın bugün yakalanarak gözaltına alındı.

Türe'nin yüksek tansiyon ilaçları kullandığı ve tedavi altında olduğu, bu nedenle geçirdiği kalp krizi sonucu ölmüş olabileceği belirtilirken, Cumhuriyet Savcılığı kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için cesedi İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Gözaltındaki kadının sorgulamasının sürdüğü belirtildi.

İÇ (MB/SSA) (FOTOĞRAF)