1. Gazdanadam Festivali, Kadıköy’de başladı. Boğa heykelinden sahile kadar olan bölge ve festival için ayrılan alan doldu.


Festival sırasında sık sık “Hükümet İstifa”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganları atıldı. Alt Kat Sanat Tiyatrosu “Biz halkız yeşerip yitenleriyle biz bir halkız” diyerek bir canlandırma gerçekleştirdi. Kadıköy Rıhtım’da festivale katılanlar hep birlikte Gündoğdu Marşı söyledi.


Alt Kat Sanat Tiyatrosu “Biz halkız yeşerip yitenleriyle biz bir halkız” diyerek bir canlandırma gerçekleştirdi. Tiyatroculardan sonra soLMajör sahne aldı. Grup “Çapulcular iktidara” şarkısını söyledi.


Festival alanında maket TOMA’dan su sıkılarak kâğıttan biber gazı efektleri ile canlandırmalar yapılıyor. Modacı Barbaros Şansal “Çapulcu defilesi” sunacak. Festivale, Cumhuriyet, Sol, Yurt, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal, Halk Tv, Cem TV, Oda TV, Cem ve Yön Radyo ile Ataol Behramoğlu, Şebnem Sönmez, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Leman Sam, Tarık Akan, Levent Üzümcü, Sevinç Erbulak, Füsun Demirel, Ayşen Guruda, Ayşe Emel Mesci, Sanatçılar Girişimi, 68’liler Birliği Vakfı, Oyuncular Sendikası, 3. Köprü Yerine Yaşam Platformu gibi çok sayıda sanatçı ve kurum destek veriyor.