D-100 Karayolu Uzunçayır mevkii Ankara istikametinde bugün saat 09.15 sıralarında, Murat Yıldırım’ın kullandığı 06 GC 363 plakalı BMW marka LPG’li otomobilin motor kısmından dumanlar yükselmeye başladı. Murat Yıldırım bunun üzerine otomobilini emniyet şeridine çekti, alevleri söndürmeye çalıştı. Ancak, Murat Yıldırım’ın kullandığı yangın söndürme tüpü alevleri bastırmaya yetmedi.

Bölgede devriye görevi yapan Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı resmi ekipler, D-100 Karayolu’nun bir bölümünü trafiğe kapattı, itfaiyeye haber verdi.

Polis memurları, otomobilin LPG’li olması ve patlama riski taşıması nedeniyle durdurdukları araçlardan aldıkları yangın söndürme tüpleriyle alevlere müdahale etti. Memurların yangını söndürme çabasına İETT Hareket Amirliği’nde görevli personel de eşlik etti.

Otomobilin motor kısmını saran alevler polislerin ve İETT personelinin ortaklaşa çabasıyla kontrol altına alınarak söndürüldü. Kadıköy İtfaiyesi’ne bağlı ekipler de olay yerine gelerek bir süre çalıştı.

BİRDEN DUMAN ÇIKMAYA BAŞLADI

Yangının şokunu üzerinden atamadığı gözlenen otomobilin sahibi Murat Yıldırım, olayı şöyle anlattı:

“İşyerime gidiyordum. Acıbadem’den D-100 Karayolu’na bağlandım. Birden motor kısmından duman çıkmaya başladı. Otomobili emniyet şeridine çektim. Alevleri söndürmeye çalıştım ama başaramadım. Polisler ve İETT çalışanları yangını söndürmek için çok uğraştı. Kimsenin yaralanmamış olmasına seviniyorum.”

Yangın nedeniyle D-100 Karayolu’nun bir bölümü taşıt trafiğine kapandı. Kapanan bölüm yanan otomobilin kaldırılmasının ardından tekrar trafiğe açıldı.