Olay saat 14.00 sıralarında Münir Nurettin Selçuk Caddesi, numara 25'de bulunan bir restoranın otoparkında meydana geldi. Müteahhitlik yapan Ali Ertan Yarol, bir restoranda yemeğini yedikten sonra otoparktaki 34 YN 2579 plaklı aracına doğru yürümeye başladı.

Bu sırada yanına yaklaşan Mehmet Celalettin Öztaş, iş adamı Yarol ile tartışmaya başladı. Yaşanan tartışma bir anda kavgaya dönüştü. Öztaş yanında getirdiği pompalı tüfek ile işadamına ateş etti. Yarol sağ bacağına isabet eden 2 kurşunla yaralanırken zanlı motosikletine binerek olay yerinden kaçtı. Silah sesleri duyarak olay yerine gelen restoran çalışanları durumu polise ve sağlık ekiplerine haber verdi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Verilen eşkal üzerine çalışma yapan polis ekipleri, kaçan zanlıyı pompalı tüfek ile birlikte kıskıvrak yakalandı. Yaralı iş adamı Yarol ise ambulansla Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bacağından yaralanan iş adamının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Gözaltına alınan zanlı Kadıköy İskele Polis Merkezi'ne götürüldü. Zanlının ilk sorgusunda iş adamı Yarol’dan 270 bin lira alacağı olduğunu ve bu nedenle kavga ettiğini söylediği öğrenildi.