Kadıköy İskele Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önündeki törene Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal, Kadıköy Emniyet Müdürü Nurettin Demir ile ilköğretim okulu öğrencileri ve Kadıköylüler katıldı. Kadıköy Belediyesi’nin organize ettiği tören Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 


Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköylülerin her yıl Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını bir hafta önce sembolik Meşale Yakma Töreni ile başlattıklarını ve bir hafta boyunca farklı etkinlikler düzenlediklerini söyledi. Meşalenin Cumhuriyetimizin sonsuza kadar yaşayacağını simgelediğini kaydeden Öztürk, bu yıl hem kurban bayramının hem Cumhuriyet Bayramının arka arkaya geldiğini ve bu nedenle bayram coşkusunun ikiye katlandığını kaydetti.


Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal’ın da kısa konuşmasından sonra  meşale, öğrencilerle birlikte yakıldı ve tören 10.yıl Marşı’nın okunmasıyla son buldu.


KILIÇDAROĞLU DA KADIKÖY’DE YÜRÜYECEK


Kadıköy'de Cumhuriyet kutlamalarına, bu yıl CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  katılımı bekleniyor. 29 Ekim günü Bağdat Caddesi’nde  Cumhuriyet’e Bağlılık Yürüyüşü yapılacak ve Zülfü Livaneli Konseri verecek. Kadıköy Belediyesi, 29 Ekim günü saat 19.00 da Suadiye’den başlayacak yürüyüş sırasında 5 bin meşale, 50 bin Türk Bayrağı dağıtacak. Belediyenin organize ettiği Zülfü Livaneli Konseri ise yürüyüşün hemen bitiminde Caddebostan Sahilde yapılacak.


(FOTOĞRAF)