4 ay önce evden kaçan N.D., erkek arkadaşı M.Ş.'nin tecavüzüne uğradı. 10 gün boyunca zorla tuttuğu kıza cinsel saldırıda bulunan M.Ş., ardından N.D.'yi fuhuş şebekesine satıp ortadan kayboldu. 1 ay boyunca zorla erkeklere pazarlanan N.D., bir yolunu bulup tutulduğu çiftlik evinden kaçarak polise sığındı. Pedagog eşliğinde ifade veren N.D., yaşadıklarını şöyle anlattı:

"M.Ş. ile arkadaşlık ediyorduk. Onunla kaçtık. Sonra beni götürdüğü evde birlikte olmak istedi. Ben kabul etmedim, ama bana zorla sahip oldu. Benimle evleneceğini söylüyordu. Bir gün beni alarak artık burada kalamayacağımızı söyleyip çiftlik evine götürdü. Burada Müslüm diye bir arkadaşı vardı. Onların evinde kalacağımı söyledi. Sonra beni erkeklere satacaklarını öğrendim. Çok ağladım ama dinlemediler. Kabul etmeyince dövüp tehdit ettiler ve 1 ay boyunca getirdikleri müşterilerle ilişkiye zorladılar. Sürekli dayak yedim ve ağladım. Her gün kaçma planları yapıyordum. Bulunduğumuz çiftlik evi her yere hakimdi. Eve gelmek ve gitmek isteyen herkesi rahatça görebiliyorlardı. Ancak evi görmeleri çok zordu. Ben bir yolunu bulup kaçtım, orada başka kızlar da var."

ÇİFTLİK EVİNE BASKIN

N.D.'nin ifadeleri üzerine savcılık, Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekiplerine soruşturma talimatı verdi. Ahlak Bürosu dedektifleri geçen Mayıs ayında kimliklerini belirlediği şüphelileri teknik takibe aldı. Polis 3 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından önceki gün akşam saatlerinde operasyon için harekete geçti. Şüphelilerin Merkez Aksu İlçesi Cihadiye Mahallesi'nde kaldıkları çiftlik evine operasyon düzenlendi. Polis baskını sırasında evden kaçan şüpheliler ağaçlık alana giderek izlerini kaybettirmek istedi. Ancak çok sayıda polis ekibinin yaptığı arama sonunda şüpheliler 45 yaşındaki Mehmet E., 42 yaşındaki Müslüm E. ve 26 yaşındaki Nezir E. gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, Türkmenistan uyruklu hayat kadınları Leyla I. ve Ana B.Y. ile 7 erkek müşteri gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği'ne götürüldü.

Buradaki ifadeler kapsamında aynı gece 55 yaşındaki Aşır D. de gözaltına alındı.

Yabancı uyruklu 2 kadın sınırdışı edilmek üzere Yabancılar Şubesi'ne teslim edilirken, 7 müşteri ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 4 şüpheli ise iki gün süren sorgularının ardından 'insan ticareti yapmak', 'küçük yaşta çocuğu fuhuşa sevk etmek', 'fuhşa aracılık ve yer temin etmek' suçlarından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Mehmet E., Müslüm E. ve Nezir E. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı, Aşır D. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Polis, genç kıza tecavüz edip fuhuş şebekesine satan M.Ş.'yi de yakalamaya çalışıyor.



SK(SU/SS)