Bugün öğleden sonra Albaylar Mesut Zafer Sarı, Çetin Can, Süha Civan, emekli albaylar Yavuz Kılıç, Berna Dönmez ve Erden Ülgen Çağlayan’daki Adalet Sarayı’na geldi. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti karşısına çıkan sanıkların önce kimlik tespiti yapıldı. Kimlik tespitlerinin ardından Başkan Ömer Diken, “Biz bu konuda tutuklama irademizi ortaya koymuştuk" dedi. Mahkeme sanıkların yakalama kararını kaldırarak tutuklanmalarına karar verdi. Başkan Diken’in “Siz dışarıda bekleyin biz işlemleri tamamlayacağız" demesinden sonra sanık Çetin Can, “Cezamın ne olduğunu öğrenmek istiyorum. Okudum geldim ne ceza aldığımı bilmiyorum" dedi. Bunun üzerine Başkan Diken, kararın bir örneğinin sanıklara verilmesini istedi.


EMEKLİ ALBAY: “KAÇMADIM"


Bu arada, Silivri’de hükmün açıklanmasından sonra salondan kaçtığı iddia edilen emekli Albay Berna Dönmez kararı beklediği sırada basın mensuplarına açıklamada bulundu. Dönmez, “Ben o gün salondan kaçmadım. Karar açıklandığı sırada salonun hatta cezaevinin dışındaydım. Eşim bana gelip ceza aldığımı söyleyince fenalaştım. Eşim beni alarak eve götürdü. Bugün ise kendim geldim teslim oldum. Kaçacak insan kendisi mi gelir?" dedi.


BUGÜN 11 KİŞİ TUTUKLANDI


Haklarında yakalama emri çıkarılan 69 kişiden 11’i haftasonu Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gelerek tutuklanmıştı. Bugün de 11 kişi daha tutuklandı.


(BB)