Merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Solaklı Cumhuriyet Mahallesi'nde oto yıkama ve yağlama iş yeri çalıştıran Bayram Ay, 2 Ocak 2011'de iş yerinde otomobille gelen 2 kişi tarafından 7 kurşunla öldürüldü. Olayın ardından saldırıyı gerçekleştirdikleri ileri sürülen çiftçi Ayhan Çeliker ile yeğeni Ayhan Çeliker yakalandı. Amca ile yeğeni çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Sanık Ayhan Çeliker hakkında, 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu, cinayete yardımcı olduğu ileri sürülen yeğeni Emirhan Çeliker için de 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Ayhan Çeliker duruşmada kasten öldürme iddiasını kabul etmeyip, cinayeti bir anlık öfkeyle işlediğini öne sürdü. Bayram Ay'ın olaydan bir süre önce liseye giden yeğeni 17 yaşındaki P.Ç.'nin okul çıkışı yolunu kesip, silah zoruyla arabaya bindirip kaçırmak istediğini iddia eden Ayhan Çeliker, bu konuda konuşmak için Bayram Ay'ın iş yerine gittiğini, ancak küfür edince öfkesine hakim olamadığını söyledi. Emirhan Çeliker de suçsuz olduğunu söyledi.

Oğlu Bayram Ay'ın gözleri önünde vurulduğunu, planlı bir cinayete kurban gittiğini öne süren Baba Hacı Ay da, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ayhan Çeliker'i ömür boyu, Emirhan Çeliker'i de 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.