Yeşilyurt 9116/1 sokakta oturan ve  lise ikinci sınıfta okurken eğitimini yarıda bırakan S.Ö., bir ay önce bir süpermarkette işe başladı. Geçen pazar da S.Ö., toplantı olduğu için akşam saatlerinde markette kaldı. Toplantının ardından telefon açıp eve gelmek için yola çıktığını söyleyen S.Ö.'den bir daha haber alınamadı. Baba Süleyman Öztürker ve anne Emine Öztürker, kızlarının toplantı sonrası kendisini eve götürmesi için aracına bindiği, aynı işyerinde çalışan şoför E.K. tarafından kaçırıldığından şüphelendiklerini belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ardından S.Ö.'nün kayıp olduğu haberleri gazetelerde de yer aldı.

POLİSE TESLİM EDİLDİ

Bunun üzerine S.Ö., kendisini kaçırdığını iddia ettiği 29 yaşındaki E.K.'nin ailesi tarafından polise teslim edildi. Anne ve babasına kavuşmanın mutluluğunu yaşayan S.Ö., bir hafta boyunca yaşadıklarını da anlattı. Kaçırıldığı andan itibaren günlerinin kabus gibi geçtiğini, evden eve götürüldüğünü ve sürekli kilitli tutulduğunu anlatan S.Ö., kendisini kaçıran aileden teslim alan polise de suçlamada bulundu. S.Ö., polislerin kendisini teslim aldıktan hemen sonra araçla emniyet binasına götürdükleri sırada, 'Şikayetçi olmaması ve sevdiği için kaçtığı' yönünde ifade vermesi yönünde telkinde bulunduğunu ileri sürdü. S.Ö. şunları anlattı:

"E.K., eve götürme bahanesi ile beni kandırdıktan sonra zorla Menderes İlçesi'ndeki bir eve götürdü. Ardından Menderes, Gültepe ve Buca'daki çeşitli adreslere beni zorla ve aileme zarar verecekleri tehdidiyle götürdü. Başka adreslere götürdükleri sırada tanınmamam için bana zorla eşarp ve etek giydirdiler. Götürüldüğüm evdelerde sürekli odada kilitli kaldım. Kaçırıldığım yönünde çıkan haberler sonrasında E.K.'ye bir telefon geldi ve beni apar topar Gültepe semtindeki babasının evine götürdü.

'POLİSLER ŞİKAYETÇİ OLMAMAM İÇİN BASKI YAPTI'

E.K'nin ailesinin eve gelen iki sivil polise kendisini teslim ettiğini belirten S.Ö., daha sonra şunları söyledi:

"Polisler E.K.'ye 'Sen kalıyorsun, kız bizimle gelip ifade verecek' dedi. Beni götüren iki sivil polis, şikayetçi olmamam konusunda baskı yaptı. Çocuk Bürosu'na gittiğimde ise avukatım gelmeden önce, ifadem ben konuşmadan yazılmaya başlandı ve en son kısmına hızlıca imza attırıldı. Yanımda bulunmasının zorunlu olduğunu düşündüğüm psikolog ise 'Benlik bir şey var mı' diye sorduktan sonra odadan çıktı. Polise teslim edilmeden önce E.K., beni ve ailemi ölümle tehdit etti. Polis de baskı yapınca korktum şikayetci olmadım. Ama artık ailemin yanındıyım ve sorumlulardan şikayetciyim. Bunu babamla gidip savcıya da anlatacağım."

S.Ö. ayrıca hem kendisi, hem de ailesi için, savcılıktan koruma talebinde bulunacaklarını dile getirdi.

AİLE: TEHDİT EDİLİYORUZ

Kızlarına kavuşmanın sevincini yaşayan anne Emine Öztürker ve baba Süleyman Öztürker de, E.K.'nin ailesinden tehdit telefonları aldıklarını ileri sürdü. Anne Emine Öztürker, "'O kızı bize geri getireceksin, yoksa seni yaşatmayız' diye tehdit ettiler" dedi.



YY(AÖ/COŞ)