Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü'nün istihbaratı üzerine PKK'lılar tarafından Lice'de 9 Temmuz 2011'de kaçırılan 1 astsubay ve 1 uzman çavuş ile 12 Ağustos 2011 günü Şenyayla bölgesinde kaçırılan kaymakam adayının bulunabileceği değerlendirilen Şenyayla bölgesine 5-6 Nisan tarihlerinde ortak operasyon düzenlendiğini bildirdi. Operasyonun 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın desteğinde Jandarma Bölge Komutanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Özel Harekat Polis timleri tarafından hava destekli gerçekleştiği kaydedildi.

MAĞARA VE SIĞINAKLAR TAHRİP EDİLDİ

Operasyonda, terör örgütü PKK mensupları tarafından yaz döneminde kullanıldığı değerlendirilen kampların bulunduğu, ancak kış döneminde barınmaya ait her hangi bir ize rastlanmadığı belirtildi. PKK mensuplarının yaz döneminde kullandığı değerlendirilen mağara ve sığınakların tahrip edilerek kullanılamaz hale getirildiğinin aktarıldığı açıklamada, operasyonun 6 Nisan saat 20.00'de vukuatsız olarak tamamlandığı ifade edildi.

Bu arada yapılan açıklamada, kaçırılan askerler ve kaymakam adayıyla ilgili herhangi bir ize rastlanıp, rastlanmadığı ile ilgili bir bilgi verilmedi.