Şanlıurfa’da, Ak Parti il teşkilatı tarafından Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik onuruna verilen iftar yemeğinde, Lice-Bingöl karayolunda kaçırılan asker yakınlarının tepkisine sahne oldu. Bakanlardan kaçırılan askerler için yardım isteyen aileler, korumalar tarafından uzaklaştırıldı.

Ak Parti Şanlıurfa İl teşkilatı tarafından bin 500 kişiye iftar verildi. Yöresel yemeklerin ikram edildiği iftar yemeğinde kürsüye çıkan Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek, salonda bulunanları Türkçe, Kürtçe, Arapça selamladı.

BU KEPENK KAPATMALAR NE OLUYOR

Konuşmasında Bakan Şimşek İstanbul’da faaliyet gösteren 400 iş adamıyla bir araya gelip Batman’ın yatırım potansiyeline ilişkin sunum yaptığını belirterek, kendisine iş adamlarının ‘Peki Bakanım, bu kepenk kapatmalar ne oluyor, orada huzur var mı’ diye kendisine sorduklarını hatırlattı. Bunun üzerine Şimşek, “Batman’da huzur var dedim ama pek inanan olmadı. Fakat şunu söyleyeyim size Şanlıurfa için ikna olmuş durumdadırlar. Ama bir şartla, sizlerin çalışmalarıyla burada ki birliğiniz ve kardeşliğimiz korunacak. Ben inanıyorum ki çevre illeri geçebilecek bir potansiyele sahip bir kenttir burası” dedi.

 Geçtiğimiz Salı günü Diyarbakır’ın Lice-Bingöl karayolunda bir otobüsü durduran PKK’lılar tarafından izinli olarak memleketlerinden birliklerine dönen 3 askerin kaçırılması üzerine urfalı olan 2 asker yakını seslerini duyurmak için bakanlara iftarın verildiği salona geldi. Burada bakanların iftarını açmasını bekleyen baba Cemal Çeçan ile ağabey İbrahim Gizli, iftar sofrasından kalkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e ulaşmak için koruma ordusunu atlatarak, seslerini duyurmaya çalıştı. PKK’lıların kaçırdığı 3 askerden 3 aylık asker Reşat Çeçan’ın bir ağabeyi yıllar önce PKK’ye katıldığı için yıllardır gözyaşları dinmeyen baba Cemal Çeçan, bir diğer oğlunun da PKK’lılar tarafından kaçırılmasına tahammül edemediğini belirterek, oğlunun kurtulması için bakan Çelik’in ayakkabısını öpmeye kalkıştı.

OĞLUMU KURTARIN

3 aylık er Reşat Çeçan’ın babası Cemal Çeçan oğlunun kurtulması için gözyaşları içerisinde bakana yalvardı. 7 çocuk babası Çeçan’ın haykırışlarına sesiz kalan bakan Çelik’e daha sonra tepki gösteren Cemal Çeçan şöyle konuştu: "Sabahtan beridir, Allah’tan, peygamberden bahsediyorsunuz? Benim içim yanıyor. PKK asker oğlumu kaçırdı. Cumhurbaşkanına kadar başvuruda bulundum. Kimse bana sahip çıkmadı. Oğlum annesi kaçırıldığı günden beridir, serum bağlanarak ayakta durmaya çalışıyor. Senin ayağını öperim bakanım yeter ki oğlumu kurtarın. Bana destek çıkın. Ölen askerlerde evladımızdır, dağdakilerde bizim evladımızdır. Artık barış istiyoruz. Yeter içimiz yanıyor. Herkes yemeğini yedi ben daha yemeğimi yemedim. İçim yanıyor. 4 günden beridir, hiçbir yetkili beni aramadı. İnsanın bir tavuğu kaybolduğu zaman herkes onun peşine düşüyor. Ama bizim canımız gitti kimsenin umurunda değil. Şimdiye kadar oğlumdan hiçbir haber almadım. Size yalvarıyorum oğlumu kurtarın” diye tepkisini dile getirdi. Korumalar tarafından bakanın yanından uzaklaştırılan Çeçan’a daha bakanın danışmanları daha sonra sizi ziyaret edeceğiz açıklamasında bulundu.

Yine aynı otobüste kaçırılan er Hadi Gizli’nin ağabeyi İbrahim Gizli’de “3 Asker aynı otobüsteydi. Acemi birliğini tamamlayan kardeşim usta birliğine giderken kaçırıldı. Kardeşimin durumuyla ilgili olarak kimse bizi arayıp sormadı. Onların hayatında endişe ediyoruz. Bize sahip çıksınlar” diye konuştu.

 Bakanlar daha sonra polisevine geçerek partililerle bir süre basına kapalı olarak toplantı yaptı.