Diyarbakır- Bingöl karayolunu önceki gece kesen PKK'lı bir grup, vatani görevini yaptığı Erzurum Narman'dan memleketi Gaziantep'e hava değişimine giden er Ali Sabancı'yı kaçırmıştı. Teröristler tarafından oğlu kaçırılan Vakkas Sabancı, kardeşi Ayşe Güçlü ile birlikte İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi'ne başvurdu.

Ailenin başvurusu üzerine İHD Diyarbakır Şubesi'nde ortak bir basın açıklaması yapıldı. İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, kaçırılan bütün asker, polis ve sivillerin serbest bırakılmasını istediklerini belirterek, "Biz defalarca çağrıda bulunduk, yine söylüyoruz. Bir an evvel bu savaşın son bulması taraftarıyız. Savaş sonucu ciddi ihlaller yaşandığını görüyoruz. Biz İHD olarak ailenin başvurusu üzerine kaçırılan askerin ailesine ve özgürlüğüne kavuşması için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Bizim bildiğimiz kadarıyla PKK'nın elinde şu an 1 kaymakam adayı, 1 polis memuru ve 2 asker var. Ali Sabancı'da bunlara eklendi. Bu temelde çağrımızı yeniliyoruz. Bir an önce bunların özgürlüklerine kavuşması ve ailelerine teslim edilmesini istiyoruz" dedi.

Kaçırılan askerin babası Vakkas Sabancı ise oğlunun serbest bırakılmasını talep ettiklerini belirterek, "Oğlum ile en son yakalanmadan önce görüştüm. Görüştükten bir süre sonra aradım telefonu kapalıydı. Gaziantep'e gelmesi gereken saatte otogarda bekledim ama oğlum gelmedi. Ertesi gün saat 09.00'da görev yaptığı komutanı beni arayarak örgütün Ali'yi kaçırdığını söyledi. Oğlumun parmağı kırık olduğu için 21 gün rapor almıştı, hava değişimine geliyordu. Herkesin yaşama hakkı var oğlumun bir an evvel salınmasını istiyorum" dedi.

Asker Ali Sabancı'nın halası Ayşe Güçlü ise yeğeninin bir an önce serbest bırakılmasını istediklerini söyledi.



FB,SS(GG/SS)