Merkez Karatay İlçesi'nde oturan  Molla Ceran, kurban kesmek için büyükbaş hayvan satın aldı. Besici Yusuf Duru, kurbanlık boğayı teslim etmek için Ceran'ın evine getirdi. Evin bahçesindeki ağaca iple bağlanmak istenen boğa sahiplerinin elinden kurtuldu. Bu sırada bir kişiyi yaralayan boğa, çağrılan Karatay Belediyesi 'kurban yakalama timi' tarafından tabancayla atılan iğne ile uyuşturulmak istendi. Bir kaç iğne isabet eden boğa, evin bahçesinden kaçtı. Boğa bir inşaatın bahçesine geldiğinde beklemeye başladı. Bu sırada Yusuf Duru, Karatay Belediyesini cep telefonuyla arayarak 'kurban yakalama timini' tekrar çağırmak istedi, fakat olumsuz yanıt aldı. 

BELEDİYE'NİN İĞNESİ BİTMİŞ

 Yusuf Duru, ''Mağdur olduk, 3 saattir hayvanın peşindeyiz. Telefonla aradım, mermileri bitmiş. Belediyenin mermisi biter mi? İftaiye'yi aradım, zabıtayı, polisi aradım. Herkes birbirine yönlendiriyor. İğne yok diyorlar. Muhatap bulamadım. Bizim yardıma ihtiyaç duyduğumuz zamanda kimse yok. Tek muhatabımız inek, o da lafımızı dinlemiyor" dedi. 

Aradan yaklaşık 1 saat geçtikten sonra boğayı satın alan Molla Ceran da, Karatay Belediyesi'ne arayıp yardım istedi. İddiaya göre o da olumsuz yanıt aldı. Ceran, "Telefonda görüştüğüm kişi, müdürünü aramış, müdürü yapacağımız bir şey yok demiş. Belediye yardım etmiyor. Havada karardı bizde bir şey yapamıyoruz" diye konuştu.

Sahiplerini yaklaşık 4 saat peşinden koşturan boğa karanlıkta izini kaybettirdi.

 

İA,HD (İA/RT)