Olay, dün saat 22.30 sıralarında Saros Körfezi'nde meydana geldi. Yunanistan’a geçmek isteyen 30 kaçağın bulunduğu şişme bot, batma tehlikesi geçirdi. Botun batacağını anlayan İranlı bir kaçak, 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yardım istedi. Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Türkçe’yi tam olarak konuşamayan kaçağın yerini belirlemek için Enez Cumhuriyet Başsavcılığı’nın iznini alarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı ile irtibata geçti. En son Gökçeada açıklarında oldukları belirlenen kaçakları kurtarmak için Sahil Güvenlik ekipleri operasyon başlattı.

Enez’in tatil köyü Sultaniçe açıklarında olduğu saptanan kaçaklar, Sahil Güvenlik ekiplerince şişme botun batmak üzere olduğu sırada son anda kurtarıldı. Ölümün kıyısından dönen 30 kaçak kıyıya getirilerek Enez Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi.

KAYMAKAM BAYSAN: SON ANDA KURTARILDILAR

Enez Kaymakamı Fatih Baysan, kaçakların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Baysan, "Kaçakları telefon sinyalinden bularak bulundukları şişme bot batarken kurtarıldı. Şuanda sağlık durumları iyi. İfadeleri için savcılığa çıkarıldı. Tam olarak uyrukları belirlenemedi. Ancak neredeyse tamamı Arapça konuşuyorlar. Kaçaklar ifadelerinin ardından sınır dışı işlemlerinin tamamlanmasına kadar Edirne’de Tunca Geri Gönderme merkezine gönderilecek. Giyecek, yiyecek gibi tüm ihtiyaçları kaymakamlığımız tarafından karşılanıyor" dedi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



EÖ(LK/BT)