Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ilçe çıkışında bariyer kurup, rutin kontroller yaparken, 27 ND 802 plakalı otomobili kullanan 42 yaşındaki Hüseyin Yardım, 'dur' ihtarına uymayıp, kaçmaya başladı. Polis ekibi, kaçan otomobilin peşine düştü. 20 dakika kadar süren kovalamacada kaçan otomobil ile 36 yaşındaki polis memuru Alpaslan Alataş yönetimindeki 27 NF 835 plakalı otomobil, Hancağız Köyü yakınlarında boş sulama kanalına uçtu.

Kazadan sonra telsizle anons eden polisler, kendilerinin ve takibe aldıkları aracın kaza yaptığını ve her iki tarafta da yaralı olduklarını bildirdi. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve çok sayıda ekip sevk edildi. Yaralı polis ve kaçakçılık zanlıları Nizip Devlet Hastanesi Mehmet Cankesen Acil Ünitesi'ne götürüldü.

Olay yerinde yapılan incelemede, kazaya karışan ve kazaya sebebiyet veren kişilerin neden kaçtıkları da ortaya çıktı. Araçta inceleme yapan polis, 4 bin paket sigara, 180 kilo çay ele geçirildi. Kaçak sigara ve çay bulunan otomobilin sürücüsü Hüseyin Yardım ve yanındaki 34 yaşındaki Ahmet Yıldırım'ın daha önceden de aynı suçtan sabıka kayıtlarının olduğu ortaya çıktı. Polisten kaçan zanlıların, polis aracına montlarını fırlatarak, takibi engellemeye çalıştığı da iddia edildi.

Kazada yaralanan polis memurları 36 yaşındaki Alpaslan Alataş, 28 yaşındaki Ferhat Kantar, 32 yaşındaki Mustafa Yüksekkal ile kaçakçılık zanlıları Hüseyin Yardım ile Ahmet Yıldırım'ın hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.