Türkiye'nin İran ve Irak'a sınırı olan Şemdinli İlçesi'nde akaryakıt kaçakçıları inanılmaz bir yönteme başvurdu. Güvenlik güçlerinin arazi arama tarama çalışmaları sırasında, İran sınırının iç tarafından Şemdinli'nin Çatalca köyü Nikse Yaylası'na kadar 3 kilometre uzunluğunda boru hattı bulunduğunun belirlenmesi üzerine, Hakkari Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, Özel Harekat Polisleri ve Jandarma Özel Harekat Timleri tarafından operasyon gerçekleştirildi.

RAFİNERİ KURMUŞLAR

Bölgeye giden polis ve jandarma ekipleri İran sınırında başlayıp, yerin altından ve üstünden 3 kilometre ilerleyen hattın Nikse Yaylası'nda bittiğini belirledi. Kaçakçıların, Nikse Yaylası'ndaki boru hattının ucuna küçük bir rafineri kurduğu ve her biri 5 bin litrelik 5 tankın dolum tesisi gibi çalıştırıldığı ortaya çıkarıldı. Ayrıca dolum tesisinin hemen arkasına kaçakçıların konaklaması için de 2 odalı bir baraka yapıldığı belirlendi.  

HAKKARİ VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Emniyet Müdürlüğümüz Özel Hareket Şube Müdürlüğü ve Askeri Unsurların, 28.09.2012 günü İlimiz Şemdinli Çatalca Köyü bölgesinde gerçekleştirdikleri arazi tarama faaliyetleri esnasında; Çatalca Köyü’nün üst tarafında bulunan Nikse Yaylası'nda, geçimini kaçakçılıktan sağlayan şahısların kaçak akaryakıt yüklemek için yaptıkları tesis tespit edilmiştir. Bahse konu tesise İran topraklarından 3 bin metre uzunluğunda boru döşendiği, bu borulardan geçen yakıtların her biri 5 bin litrelik 5 adet tanklara doldurulduğu anlaşılmıştır. Ayrıca dolum tesisinin arkasında 10 metrekare odaların olduğu, bu odaların arkasında da jeneratörlerin bulunduğu tespit edilmiştir. Ele geçirilen akaryakıt ve suçta kullanılan materyallere el konulmuş, irtibatlı şahıs veya şahısların tespiti için çalışmalar devam etmektedir."



BD(FE/COŞ)