Merkez Yıldırım İlçesi’nde 2008 yılının temmuz ayında gerçekleştirilen operasyonlarda 60 kişi gözaltına alındı. Aralarında Yıldırım Belediyesi İmar Müdürlüğü'nde görevli personel ve zabıtalarında  bulunduğu sanıkların Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 4 yıldır devam eden yargılanmaları tamamlandı. Karar aşamasına gelen ve 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'Rüşvet almak', 'Rüşvet vermek' ve 'Görevi kötüye kullanmak' suçlarından yargılanan sanıklar, yapılan 22'nci duruşmada da suçlamaları kabul etmedi.

Yargılamaya kısa süre ara veren mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Zabıta Memuru Binali Dağ'ı 12 ayrı 'Rüşvet almak' suçundan toplam 36 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı. Dağ, 19 ayrı rüşvet almak suçundan ise beraat etti.

20 SANIĞA 5- 1 YIL HAPİS

Mahkeme heyeti suçunu sabit gördüğü Mehmet Atik Çiçek ve Fadıl Sever'i 5 yıl, Fuat Aydoğan, Nihat Çiçek, M. Tahir Sayın, Selim Alptekin, Remzi Bacak, Bekir Yurdakon, Mehmet Pehlivan, Selami Özdoğan, Davut Çığ, İlhan Öztürk, Mustafa Bingöl ve Erdal Özel'e 3 yıl 4 ay, Reşit Yaşa'ya 2 yıl 6 ay, Hüseyin Barış, Kazım Altun, Alparslan Koçak ve İshak Tekin'e 1 yıl 8 ay, Ali Gümüş'e ise 1 yıl 15 gün hapis cezası verdi.

Toplam 39 sanığın beraat ettiği yargılamada Hüseyin Barış, Kazım Altun ve Alpaslan Koçak'a verilen 1'er yıl 8'er ay hapis cezası ertelendi.

SB(FK/COŞ)